Giulio Ciccone is Franse klassementsrenners de baas in Tour du Haut Var
foto: Cor Vos
zaterdag 23 februari 2019 om 17:10

Giulio Ciccone is Franse klassementsrenners de baas in Tour du Haut Var

Giulio Ciccone is de verrassende winnaar geworden van de tweede etappe in de Tour de Haut Var. De Trek-Segafredo-coureur was in een sprint bergop beter dan onder andere Thibaut Pinot en Romain Bardet. Sep Vanmarcke verloor zijn leiderstrui aan de Italiaanse etappewinaar.

Vanmarcke won gisteren de eerste etappe in de Tour du Haut Var, waardoor hij zaterdag in de leiderstrui van start mocht gaan: de Belg wist in zijn achterhoofd dat hij deze trui maar voor één dag zou dragen. De tweede etappe van de Franse etappewedstrijd was namelijk de koninginnenrit.

Sterke kopgroep houdt lang stand
Een sterke kopgroep vormde zich al vroeg in de wedstrijd. De vijf coureurs die het hazenpad kozen, hadden allemaal een flinke staat van dienst in het peloton. Leider Vanmarcke zat er verrassend genoeg zelf bij, maar ook Alexis Gougeard, Arthur Vichot, Pierre Rolland en Cyril Gautier vonden elkaar en reden al heel snel een voorsprong van bijna vijf minuten bij elkaar. Op dat moment in de wedstrijd moest Vanmarcke ook weer lossen: het terrein was te geaccidenteerd voor hem.

De vier vooraan gingen door en gezamenlijk hielden zij geruime tijd hun voorsprong vast. Met nog vijftig kilometer te gaan hadden zij nog steeds een voorsprong van vier minuten. De Col de Bourigaille (8,8 km à 5,2%) doemde echter in rap tempo op. Op deze slotklim hield Rolland het langst stand. Pas in de laatste vier kilometer werd hij teruggepakt door het groepje der favorieten.

Ciccone sprint naar de overwinning
Daarna bleef het verrassend stil in het groepje der favorieten. Alleen Mathias Le Turnier waagde zich aan een aanval, maar zijn poging was geen lang leven beschoren. Een groep van 11 coureurs mocht vervolgens om de zege strijden in de laatste kilometer. In die sprint was het Ciccone die de Franse klassementsrenners zijn wil oplegde: de Italiaan bleef onder meer Pinot, Bardet, Lilian Calmejane en Alexis Vuillermoz voor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.