Giulio Ciccone is volledig hersteld van coronavirus

dinsdag 15 september 2020 om 21:15
Giulio Ciccone is volledig hersteld van coronavirus

foto: Cor Vos

Giulio Ciccone heeft groen licht gekregen van de artsen om weer te trainen. De Italiaan trok zich ruim twee weken terug in isolatie na een positieve coronatest, maar mag na twee negatieve testen weer naar buiten om te fietsen.

De positieve test van Ciccone dateerde van 31 augustus. De 25-jarige renner moest passen voor Tirreno-Adriatico en kon eveneens niet buiten trainen, een maand voor de Giro d’Italia. De klimmer van Trek-Segafredo kreeg vandaag echter goed nieuws: de renner heeft deze week twee keer negatief getest op COVID-19.

Zijn ploeg laat in een persbericht weten dat de Italiaan volledig is hersteld en geen blijvende schade heeft opgelopen. “Dit betekent dat Giulio Ciccone weer kan trainen en zich kan focussen op de komende wedstrijden.” Het is nog onduidelijk wanneer de renner weer een rugnummer zal opspelden.

“We zullen zijn fysieke en mentale situatie de komende periode blijven evalueren”, zo klinkt het. Ciccone hoopt nog op tijd klaar te zijn voor de Giro d’Italia. De drieweekse rittenkoers begint op 3 oktober.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.