Giulio Ciccone maakt samen met Thibau Nys rentree in Ronde van Romandië
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 16:09

Giulio Ciccone maakt samen met Thibau Nys rentree in Ronde van Romandië

Giulio Ciccone zal volgende week zijn rentree maken in het profpeloton. Voor de Italiaan van Lidl-Trek zal het zijn eerste koers van het seizoen zijn nadat hij begin dit jaar operatief een cyste liet verwijderen. “Wil me zo goed mogelijk voorbereiden op Tour en Vuelta”, vertelde Ciccone via de kanalen van zijn team.

“Ik voel me als herboren en kan nu niet wachten om weer te gaan racen”, aldus Ciccone. “De weken zonder fiets waren heel erg moeilijk. Ik probeerde niet te denken aan de tijd die ik verloor, maar het was niet makkelijk. Terug beginnen fietsen gaf een geweldig gevoel. Natuurlijk was niet altijd makkelijk, maar beetje bij beetje ging het beter. En vooral: ik voelde het vuur weer vanbinnen.”

De Giro, wat op het aanvankelijke plan stond, zal Ciccone niet kunnen rijden. “Er is nog tijd om van een succesvol 2024 te genieten. Hoewel het verlangen om te koersen groot is, luister ik met vertrouwen naar mijn team en mijn coach als ze me vertellen om geduldig te zijn. Als ik moeilijke dagen ga hebben in Romandië, weet ik dat ik die moet aanvaarden. Het zal een proces zijn.” Ciccone zal in Zwitserland met ploeggenoten Tao Geoghegan Hart, Thibau Nys, Simone Consonni, Patrick Konrad en Jacopo Mosca koersen. Voor Nys is het ook zijn eerste koers van het seizoen.

“De Tour en de Vuelta worden de belangrijkste wedstrijden van mijn seizoen”, geeft Ciccone mee. “Daar wil ik me zo goed mogelijk op voorbereiden. De ploeg weet wat ik kan bijdragen als ik me goed voel. Ik ben supergemotiveerd om goede resultaten te behalen tot het einde van het seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.