Giulio Pellizzari hervindt zijn goede benen na moeilijke Giro: “Zelfs aan opgeven gedacht”
Pellizzari en Pogacar omhelzen elkaar na afloop - foto: LaPresse/Zac Williams
woensdag 22 mei 2024 om 10:13

Giulio Pellizzari hervindt zijn goede benen na moeilijke Giro: “Zelfs aan opgeven gedacht”

Giulio Pellizzari leek even op weg naar de ritzege in de regenachtige zestiende etappe van de Giro d’Italia naar de Monte Pana. Maar een indrukwekkende Tadej Pogacar ging hem in de slotkilometer nog terughalen. Maar van teleurstelling na afloop bij Pellizzari, was niet echt sprake.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik begon de rit zeker met de intentie om als eerste over de streep te komen. Toen ik werd ingerekend door Pogacar, dacht ik wel even: damn“, kijkt de jonge klimmer op de website van zijn ploeg VF Group-Bardiani CSF-Faizanè terug op de laatste kilometers. “Maar goed, dat hoort er nu eenmaal bij. Ik wist het al vrij snel te accepteren.”

De nog altijd maar 20-jarige Pellizzari is vooral blij dat hij zich weer kan onderscheiden in de bergen, want in de eerste twee weken liep het niet naar wens. “Het gevoel was nu in ieder geval weer goed. Ik had de voorbije dagen last van meerdere fysieke kwaaltjes. Ik heb zelfs aan opgeven gedacht, maar Massimiliano Gentili en mijn coach Leonardo Piepoli wisten me te overtuigen om door te gaan. Ik voel me nu weer goed en kijk waar we nu staan.”

Een mooi gebaar
Pellizzari deed op de flanken van de steile Monte Pana dus een gooi naar zijn eerste ritzege in de Giro, maar werd in de laatste kilometer toch voorbijgereden door Pogacar. Daar voelde de Sloveen zich achteraf schijnbaar een beetje schuldig over. De kopman van UAE Emirates beloonde zijn opponent, die zich wel nog van de tweede plaats wist te verzekeren, na de finish met een dikke knuffel.

En daar bleef het niet bij, want Pogacar overhandigde Pellizzari vervolgens zijn zonnebril én zijn roze trui. En daar was de Italiaanse vluchter zichtbaar blij mee. “Ik moet Tadej bedanken voor zijn roze trui. Die ga ik zeker inlijsten, het is een prachtig cadeau.” Tijdens de eerste Giroweek bekende Pellizzari nog dat Pogacar zijn grote voorbeeld was. Hij deelde toen een selfie die hij met de Sloveense veelvraat nam in 2019.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.