Glansrol voor Lotte Kopecky op BK baanwielrennen
foto: Cor Vos (archief)
maandag 2 januari 2023 om 18:36

Glansrol voor Lotte Kopecky op BK baanwielrennen

Lotte Kopecky is het nieuwe jaar begonnen met twee nationale titels op de baan. De tweevoudig wereldkampioene bleek op het BK baanwielrennen de beste in de achtervolging en de puntenkoers.

De 27-jarige renster van SD Worx schitterde in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent op de drie kilometer lange achtervolging. Kopecky kwam tot een tijd van 3’27″932 en wist zo het oude nationale record van Jolien D’hoore met liefst drie seconden te verpulveren.

Ook in de puntenkoers bleek er geen kruid gewassen tegen Kopecky. Ze verzamelde 132 punten, juniore Hélène Hesters strandde met 53 punten op de tweede plaats.

Kopecky blijft zich voorlopig op het baanwielrennen concentreren. Volgende maand hoopt ze op het EK baanwielrennen namelijk haar titels op de afvalling en de puntenkoers te prolongeren. Daarna richt Kopecky zich op het wegseizoen.

Uitslag puntenkoers (v)
flag-nr1 Lotte Kopecky
flag-nr2 Hélène Hesters
flag-nr3 Lani Wittevrongel

Uitslag individuele achtervolging (v)
flag-nr1 Lotte Kopecky
flag-nr2 Marith Vanhove
flag-nr3 Hélène Hesters

Overige winnaars 
Ook Brent Van Mulders (puntenkoers), Runar De Schrijver (keirin) en Thibaut Bernard (individuele achtervolging) waren maandag goed voor een nationale titel op de baan. Later deze maand, op 27, 28 en 29 januari, gaat het BK baanwielrennen op de wielerpiste in Gent verder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.