Gloednieuwe SKM Ladies Cycling Cup maandag van start in Borsbeek

Gloednieuwe SKM Ladies Cycling Cup maandag van start in Borsbeek

© Guido De Meyer

zondag 5 juni 2022 om 19:07

Jong Belgisch talent laten kennismaken met het internationale peloton. Dat is de opzet van de organisatoren van de SKM Ladies Cycling Cup, een gloednieuw klassement voor vrouwen dat morgen – maandag – van start gaat in Borsbeek. De Cup telt vijf manches, allen in de provincie Antwerpen.

Staf Van Mensel is de man die zijn schouders onder het project zette. Van Mensel was bestuurslid van de Lotto Cycling Cup, maar die werd intussen opgedoekt. Met de SKM Ladies Cycling Cup mikt Van Mensel niet op een WorldTour-peloton, wel op jong Belgisch talent.

“We willen echt jonge Belgische rensters laten doorgroeien”, zegt Van Mensel. “Natuurlijk zijn ook de WorldTour-teams welkom, maar we mikken vooral op ploegen uit eigen land. Hopelijk maken we op die manier Belgische rensters warm voor het internationale wielrennen. Als er binnen een paar jaar meer rensters uit eigen land aan de start staan dan nu, hebben we ons doel bereikt.”

Prijzenpot van 12.000 euro
Naast een leiderstrui, een puntentrui en een trui voor beste jongere, zal ook een trui voor beste Belgische renster uitgereikt worden. “Zo hopen we de Belgische meisjes nog iets meer te motiveren”, zegt Van Mensel.

De organisatoren hebben alvast een overeenkomst voor drie jaar met de Aartselaarse modezaak en er is een prijzenpot van 12.000 euro te verdelen over de diverse klassementen.

Kalender:
flag-be 6 juni 2022: Mazda Schelkens – Borsbeek (UCI 1.2)
flag-be 12 juni 2022: Spar Flanders Diamond Tour – Nijlen (UCI 1.1)
flag-be 10 juli 2022: Twee Districtenpijl – Ekeren-Deurne (UCI 1.1)
flag-be 15 augustus 2022: GP Yvonne Reynders – Noorderwijk (UCI 1.2)
flag-be 4 september 2022: GP Beerens – Aartselaar (UCI 1.1)

Meer info vind je op de website van de SKM Ladies Cycling Cup

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone