Godrie juicht in Igorre, Boom kraakt in slotronde
Foto: Marcel Koch
zondag 11 december 2016 om 13:54

Godrie juicht in Igorre, Boom kraakt in slotronde

Stan Godrie heeft de C2-veldrit in het Baskische Igorre op zijn naam geschreven. De Nederlander van Rabobank was in een sprint met drie sneller dan de Spanjaard Ismael Esteban en de Italiaan Nadir Colledani.

Lars Boom, vandaag toe aan zijn derde cross in vier dagen, streed tot in de slotronde mee voor de zege. De Astana-renner moest in extremis het drietal laten gaan. Hij werd vijfde, zijn landgenoot Patrick van Leeuwen vierde.

Volgende week zondag rijdt Boom in Valencia zijn vierde en laatste cross op Spaanse Bodem. Op 26 december is hij voor het eerst in België aan het werk. Donderdag maakte hij aan WielerFlits zijn volledige planning bekend.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
11 december 2016 13:59
Als godrie boom er af rijd dan word het niks met boom in de cross
11 december 2016 14:00
Dit is dan wel duidelijker progressie.
11 december 2016 14:14
Altijd lekker om te winnen, eerste zege als prof voor Godrie?
Boom nog achter van Leeuwen, die normaal reserve is bij de WB. Maar Van den Brand en Van der Haar afwezig, dus het achtste plekje naar Boom.
11 december 2016 14:18
@polke

Jouw stelling is wel kort door de bocht en niet echt doordacht. Als Boom dezelfde voorbereiding zou hebben gedaan als Godrie en daarmee nu in topconditie en in het goede (cross) ritme zit, dan kan ik me vinden in jouw stelling. De realiteit is natuurlijk anders. Boom komt uit een rustperiode, is net weer bezig en wil via de crossen zich verbeteren voor komend seizoen. Je kunt niet verwachten dat hij nu eventjes alles en iedereen eraf rijdt op dit moment. Voor de latere crossen eind januari heeft hij zeker ambities, maar tegen die tijd denk ik dat hij ook een stuk verder staat en mee kan doen voor de ereplaatsen.
11 december 2016 14:57
@alsjewint Normaal moet boom een goed basic conditie hebben om daar mee te doen voor de prijzen . Ik zie wel voor uitgang maar voor de ereprijzen word zeer moelijk . Maar ik hoop van wel
11 december 2016 15:01
Wat verwacht iedereen van Boom nu al zeg. Die jongen is net uit zn najaarsslaap en toont elke koers progressie. Die andere gasten in topvorm zijn natuurlijk niet van het niveau dat Boom moet halen, maar zijn ook geen pannenkoeken ofzo. Boom piekt toch veel later in het seizoen
11 december 2016 16:03
Boom lekker getraind, had bij vlagen best wat flair in de bochten en op de klimmetjes. Koos er nog wat vaak voor om voor de zekerheid een voetje te gebruiken. In de laatste ronde Van Leeuwen heel even opgewacht, daarna geloofde hij het wel.
11 december 2016 17:35
@verweggistan: Godrie won vorig jaar reeds de GP mamma e papà Guerciotti in Milaan.
11 december 2016 19:01
Beetje positiever kan geen kwaad, niks zo moeilijk als voormalig topper op leeftijd terug te krabbelen in een discipline waar een uur voluit wordt gegaan, hoopt dat ie flink wordt aangemoedigd op zolder.
@ibpc
Gezellig eten kan ook zonder overconsumptie, l'ambiance est principal.
In Frankrijk zijn 5 gangen heel gangbaar en soms verre van calorieën.
11 december 2016 19:15
Ik zie alleen maar vooruitgang in het presteren van Boom. Drie crossen in vier dagen, en steeds iets beter.
11 december 2016 21:01
Weet iemand waarom Boom niet met regenboog bandjes rondrijdt?
12 december 2016 07:30
Hoe zouden de prestaties van Boom toen als ongenaakbaar veldrijder zich verhouden tot de prestaties nu van vd Poel en van Aert? Ben ik benieuwd naar.
12 december 2016 10:32
@Rody

Boom is nooit een ongenaakbaar veldrijder geweest. Kijk maar naar het aantal van zijn overwinningen. Van der Poel en Van Aert doen het veel en veel beter op een veel breder scala aan parcoursen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.