Goed nieuws: Lennert Van Eetvelt en Florian Vermeersch maken rentree op BK
Lennert Van Eetvelt (rechts) maakt vandaag zijn rentree - foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 08:45

Goed nieuws: Lennert Van Eetvelt en Florian Vermeersch maken rentree op BK

Goed nieuws uit het kamp van Lotto Dsnty, want Lennert Van Eetvelt en Florian Vermeersch keren eindelijk terug in koers. Van Eetvelt staat vandaag al aan de start van het BK tijdrijden, Vermeersch zal zondag weer aansluiten voor het BK op de weg.

Nadat Florian Vermeersch bij een zware val in de Ronde van Murcia zijn linkerdijbeen brak, begon hij aan een lange revalidatie om weer fit te worden. De 25-jarige coureur –  die naar verluidt bijna rond is met UAE Emirates – stoomde zich de voorbije weken op de Sierra Nevada klaar voor een rentree. Komende zondag is het zover: dan staat hij namelijk aan de start van het Belgisch kampioenschap op de weg in en rond Zottegem.

“Normaal stond mijn terugkeer pas in augustus gepland, maar ik voel me goed en heb eigenlijk echt goesting om weer te koersen”, laat Vermeersch weten op de website van Lotto Dstny. “Ik dacht: ik ga gewoon op het BK al starten en zie wel wat dat geeft. Ik train ondertussen al twee maanden zonder complicaties. Veel koersritme heb ik niet, het is ondertussen wel écht lang geleden, dus ik heb geen flauw idee wat mijn niveau is.”

“De signalen zijn goed en ik ben vooral heel blij dat ik terug ben. Na het BK zal het wellicht nog wel even duren vooraleer ik mijn volgende koers rijd. Tijdens de Tour de France is er nu eenmaal niet echt een ruim programma. Ik zal dus vooral al proberen te genieten van komend weekend, waar we hopelijk met de ploeg een mooi resultaat kunnen neerzetten.”

Van Eetvelt zonder verwachtingen naar BK tijdrijden
Er is nog meer goed nieuws, want ook Lennert Van Eetvelt zal – na een slepende knieblessure – weer een rugnummer opspelden. De jonge klimmer staat vandaag al aan het vertrek van het BK tijdrijden in Binche en maakt zondag ook deel uit van de ploeg. “De laatste weken voel ik me stap per stap eindelijk weer meer coureur”, vertelt hij. “Ik voel hoe de conditie erop vooruit gaat en dat is goed. Donderdag start ik evenwel zonder verwachtingen. Het zal me vooral goed doen om weer tussen mijn ploegmaten op de bus te zitten en een rugnummer te kunnen opspelden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.