Goed nieuws voor Urán: Colombiaan verlaat ziekenhuis

vrijdag 20 september 2019 om 09:43
Goed nieuws voor Urán: Colombiaan verlaat ziekenhuis

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán verbleef de afgelopen weken in een Spaans ziekenhuis vanwege een zware valpartij in de Vuelta a España, maar de Colombiaan heeft nu via social media laten weten dat hij op weg is naar zijn uitvalsbasis in Monaco. De renner van EF Education First zal daar verder herstellen van zijn blessures.

In de zesde etappe van de Ronde van Spanje was Urán betrokken bij een massale valpartij. De 32-jarige ronderenner bleek zijn linkersleutelbeen te hebben gebroken en ook zijn schouderblad was aan gruzelementen. Ook blesseerde hij enkele ribben, zijn nekwervel en liep hij een geperforeerde long op.

Uran werd ruim één week geleden nog zeven uur geopereerd aan de opgelopen breuken en verwondingen. De Colombiaan is drie weken na de bewuste crash ontslagen uit het ziekenhuis Hospital Universitario Dexeus in Barcelona. Urán zal nu in Monaco verder werken aan zijn revalidatie.

De klimmer hoopt op tijd fit te zijn voor zijn eigen Giro del Rigo, een in november gehouden toertocht in zijn thuisland Colombia.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.