Goed nieuws: “Wellicht volgende maand al jeugdcompetitie in België”

Goed nieuws: “Wellicht volgende maand al jeugdcompetitie in België”

© Cor Vos

donderdag 4 juni 2020 om 19:13

De bevoegde ministers en de GEES (de expertengroep belast met de exitstrategie) moeten nog hun fiat geven, maar als het van de Interfederale Coördinatiecel afhangt, vinden in juli al een aantal wielerwedstrijden voor de jeugd plaats. Dat vernam WielerFlits.

De Interfederale Coördinatiecel stuurde reeds een sectorprotocol voor de wielersport door naar de bevoegde ministers, die na advies van de GEES (de expertengroep belast met de exitstrategie) en met een interfederale aanpak, de regelgeving zullen bepalen. De Coördinatiecel hoopt volgende week maandag antwoorden te krijgen, waarna het actieplan definitief kan worden uitgerold. Dat lazen we deze middag al in een persbericht van Belgian Cycling.

In dat protocol stelt de Coördinatiecel voor om al in juli van start te gaan met een aantal wedstrijden voor jongeren. “Door de versoepeling die gisteren werd aangekondigd, moet dat normaal gezien mogelijk zijn”, vertelt Massimo Van Lancker, lid van de cel, aan WielerFlits. “Weliswaar rekening houdend met de geldende voorwaarden: geen publiek en met maximum 50 deelnemers.”

Op die manier hoopt de Wielerbond vroeger dan voorzien de jeugd wat kansen te bieden opnieuw aan te knopen met competitie. Wellicht wordt gekozen voor omlopen zoals het Circuit van Zolder of gesloten wielerbanen. “Over details gaan we ons nu nog niet uitspreken. Zoals eerder al gemeld, wachten we het ministerieel besluit af. Maar om in juli weer te koersen, maakt inderdaad deel uit van ons protocol. Vanaf 1 augustus zouden we dan opnieuw naar een normaal peloton kunnen gaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair