Goede uitgangspositie Visma | Lease a Bike in Dauphiné: “We gaan in de tijdrit zien wat dat waard is”
Kuss en Jorgenson staan er nog goed voor - foto: Cor Vos
dinsdag 4 juni 2024 om 18:54

Goede uitgangspositie Visma | Lease a Bike in Dauphiné: “We gaan in de tijdrit zien wat dat waard is”

Visma | Lease a Bike kende een probleemloze middag in het Critérium du Dauphiné. De Nederlandse formatie zag Matteo Jorgenson in de derde etappe opnieuw naar een toptienklassering sprinten en de andere kopman voor het klassement, Sepp Kuss, verloor ook geen tijd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ploegleider Grischa Niermann is dan ook een tevreden man. “Het was een relatief rustige rit, ondanks een snelle start. Doordat er maar drie man wegreden, bleef de controle bij het peloton. De nervositeit was wel aanwezig, zeker toen het tempo op de laatste klim omhoog ging”, blikt hij terug op de website van Visma | Lease a Bike.

“Gelukkig zijn Matteo en Sepp de dag goed doorgekomen. De uiteindelijke winnaar (Derek Gee, red.) koos het perfecte moment om aan te vallen. Met Matteo bij de beste tien en Sepp daar vlak achter spreken we van een goede dag. We wisten dat het Critérium du Dauphiné niet op een dag als vandaag beslist zou gaan worden.”

“De tijdrit van morgen is echter een ander verhaal”, kijkt Niermann alvast vooruit. “We gaan zien wat we daar voor elkaar kunnen boksen. De mannen staan er goed voor, maar we gaan morgen zien wat dat waard is”, aldus de Duitse ex-prof.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.