Golazo past voor Wereldbeker veldrijden

vrijdag 6 december 2019 om 09:37
Golazo past voor Wereldbeker veldrijden

foto: Cor Vos (archief)

Golazo dient voorlopig geen kandidaturen in voor de hervormde Wereldbeker veldrijden van 2020-2021, zo heeft de organisator laten weten in een vandaag uitgegeven perscommuniqué. Dit betekent dat topcrossen als die van Oudenaarde, Zonhoven, Ronse en Namen niet in aanmerking komen voor het regelmatigheidsklassement.

Golazo is op dit moment organisator van zeventien veldritten, waaronder alle manches van de DVV Verzekeringen Trofee en de cross van Namen. Die laatste veldrit maakt al sinds het seizoen 2011-2012 deel uit van de Wereldbeker, maar Golazo wil de Citadelcross niet laten opnemen in de hervormde Wereldbeker veldrijden van 2020-2021.

“In ons huidige aanbod van zeventien crossen die we organiseren met Golazo en SportID, zitten op Namen na geen wereldbekercrossen”, zo vertelt Christophe Impens, CEO van Golazo. “Dat willen we volgend seizoen zo houden en er zelfs een nog sterkere serie van topveldritten in eigen land van maken. We hebben daar trouwens langdurige overeenkomsten voor lopen.”

Ruimte voor ‘aantrekkelijke kalender’
Impens doelt op overeenkomsten met televisie, partners, gemeenten en steden. “We geloven niet dat één klassement de rest zal versmachten. Er blijft ruimte voor een aantrekkelijke kalender met evenementen die een sterke traditie hebben of die vernieuwend zijn. Bovendien is het definitieve format van de Wereldbeker nog niet duidelijk.”

“Het is maar de vraag of de geplande crossen door een nieuwe organisatie kunnen worden ingevuld. Bovendien is wat er nu op tafel ligt, financieel niet behapbaar voor een organisator. Maar we zouden snel duidelijkheid krijgen van de UCI over een aantal punten. Dan zullen we de situatie opnieuw bekijken”, aldus Impens.

De zeventien crossen 
Golazo heeft voor de kalender van 2020-2021 dezelfde crossen (op hun huidige datum) ingediend als dit seizoen. Het bedrijf gaat ervan uit dat het nieuwe wereldbekerformat het voortbestaan van de veldritten niet in gevaar zal brengen. Zodra de UCI meer duidelijkheid heeft verschaft over de definitieve kalender, zal Golazo zijn aanpak voor 2020-2021 finetunen.

Het gaat om de volgende crossen: Eeklo, Pelt, Leuven, Beringen, Oudenaarde, Niel, Hamme, Kortrijk, Zonhoven, Antwerpen, Ronse-Kluisbergen, Sint-Niklaas, Namen, Loenhout, Bredene, Baal en Brussel.


Lees ook: Deze organisatoren zijn wél kandidaat

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.