Golazo slaat handen ineen met veldritorganisator van Boom, Heusden-Zolder en Mol

vrijdag 29 april 2022 om 10:23
Golazo slaat handen ineen met veldritorganisator van Boom, Heusden-Zolder en Mol

Wout van Aert won eind 2021 de Superprestige in Heusden-Zolder - foto: Cor Vos

Golazo gaat de samenwerking met veldritorganisator Koen Monu intensiveren. Dit betekent dat de crossen van Boom, Heusden-Zolder en Mol georganiseerd blijven worden door het bedrijf van Monu, maar dat de marketing, communicatie, partnerships en hospitality geregeld worden door Golazo.

Golazo en Pro Cycling vzw (het bedrijf van Koen Monu, red.) zijn geen onbekenden van elkaar. “We kennen Koen al van toen we met Golazo in 2006 in het veldrijden zijn gestapt en we hebben altijd een goede band gehad”, vertelt Christophe Impens van Golazo. De wedstrijden van Boom en Heusden-Zolder maken deel uit van de Telenet Superprestige, dat in handen is van Flanders Classic. De Zilvermeercross in Mol is een veldrit op zich.

Ademruimte voor Monu
“Koen organiseert drie mooie en sterke crossen op plaatsen waar we als Golazo ook met andere zaken actief zijn: de provinciale domeinen De Schorre en het Zilvermeer en in de gemeente Heusden-Zolder”, aldus Impens. “Samen kunnen we die mooie evenementen de komende jaren nog verder uitbouwen en er stuk voor stuk wedstrijden van maken die renners en fans met stip in hun agenda noteren.”

Voor Monu is de samenwerking een win-win-situatie. “De organisatie van een veldrit wordt steeds complexer, in alle geledingen. We zorgen al jaren voor crossen op topniveau op een zeer mooi parcours, maar daar houdt het niet bij op. Ik ben dan ook erg blij dat ik in Golazo een partner heb gevonden op wiens diensten en ervaring we voortaan kunnen rekenen. Hun ondersteuning geeft ons meer ademruimte en zal de toekomst van onze crossen verzekeren”, vertelt de organisator.

Zoektocht naar plek op kalender
Wat ook opvallend is, is dat de veldritten van Koen Monu nog een plek zoeken op de veldritkalender. De crossen gaan zeker door, maar door een administratieve en financiële vergetelheid, werden deze drie crossen niet opgenomen in de eerste kalenderversie. Voor Heusden-Zolder geen ramp, want 27 december is nog vrij.

Voor Boom en Mol wordt het wellicht nog even puzzelen. Gavere neemt de datum van Boom (3 december) in. Zondag 18 december staat nog open, maar dan wordt de finale van het WK voetbal gespeeld. Andere alternatieven zijn zaterdag 22 oktober, daags voor de Wereldbeker in het Tsjechische Tàbor, en zaterdag 18 februari, wat alweer het voorlaatste weekend van de veldritwinter wordt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone