Golazo Sports komt met gloednieuwe veldrit in Beringen

donderdag 2 mei 2019 om 16:30
Golazo Sports komt met gloednieuwe veldrit in Beringen

foto: Cor Vos

Beringen zal op zaterdag 26 oktober het decor zijn van een gloednieuwe veldrit. Organisator Golazo Sports tekent een parcours uit op het domein van be-MINE, de historische mijnsite van Beringen. “Het belooft een unieke cross te worden”, zo vertelt parcoursbouwer Erwin Vervecken.

Volgens de drievoudig wereldkampioen zal het een onvergetelijke cross worden. “Vlak na de start zullen de renners de bekende mijnterril opdraaien. Per ronde krijgen de crossers twee klimpassages en twee afdalingen voor de kiezen. We zullen in de komende weken en maanden het parcours nog verder finetunen.”

Maar een ding is zeker: het zal een aparte cross worden. “Het is echt met geen enkele andere veldrit te vergelijken”, aldus Vervecken. “Als ik een vergelijking met het wegwielrennen mag maken, dan zou ik de cross omschrijven als een rasechte klimklassieker.”

De cross in Beringen heeft inmiddels groen licht gekregen van de KBWB. De veldrit zal dus op zaterdag 26 oktober plaatsvinden, onder voorwaarde dat het technisch dossier wordt goedgekeurd door de UCI.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.