Goud Hoogland was onverwacht: “Tegen mijn ouders gezegd dat ze thuis moesten blijven”
foto: Tim van Hengel
maandag 6 augustus 2018 om 22:43

Goud Hoogland was onverwacht: “Tegen mijn ouders gezegd dat ze thuis moesten blijven”

Jeffrey Hoogland had niet verwacht dat hij vandaag tijdens het EK Baanwielrennen met een gouden plak op het podium zou staan. De 25-jarige renner wist niet hoe de vorm was en hij had zijn ouders zelfs gezegd dat ze thuis moesten blijven, glunderde hij na afloop bij de NOS.

“Geweldig, het was zo’n lekkere dag vandaag; alles klopte”, zei Hoogland na zijn gewonnen race tegen de Duitser Stefan Bötticher. “Bij de finalerit wist ik dat ik de koppositie moest houden en hem voor moest blijven.” In de eerste rit verschalkte hij zijn Duitse opponent met een geweldige manoeuvre bij het ingaan van de laatste ronde. “Ik zag een klein gaatje. Omdat ik meer snelheid had, moest ik wel doorzetten en gelukkig werd het goedgekeurd.”

De Nederlander wilde de titelstrijd maar wat graag in twee ritten beslissen, omdat hij in de halve finale al diep moest gaan tegen zijn landgenoot Harrie Lavreysen. En dat lukte. “Die halve finale was al zó waanzinnig zwaar. We waren echt gewaagd aan elkaar en eigenlijk hadden we allebei in de finale moeten staan.”

Uit het niets
Hoogland had het succes niet verwacht, gaf hij na afloop toe. “Het komt een soort van uit het niets. Ik wist echt niet hoe de vorm was. Tegen mijn ouders had ik gezegd dat ze maar thuis moesten blijven. Maar blijkbaar gaat het heel goed, ik wist niet dat ik zo snel was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.