Goud voor Jules Hesters in Nations Cup Milton
Foto ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 14 mei 2022 om 09:30

Goud voor Jules Hesters in Nations Cup Milton

De Nederlandse baanwielrenners en baanwielrensters hebben weer succes geboekt in de Nations Cup in het Canadese Milton. Yoeri Havik en Lonneke Uneken reden sterk en konden allebei een zilveren medaille toevoegen aan hun palmares.

De strijd om de overwinning in de afvalkoers werd er uiteindelijk eentje tussen Nederland en België. De laatste twee renners op de baan waren namelijk Jules Hesters en Yoeri Havik. De overwinning ging uiteindelijk naar de 23-jarige Hesters, die dit jaar op de weg ook al naar twee ereplaatsen sprintte, voor Havik. De derde plaats ging naar Gavin Hoover.

Op datzelfde onderdeel greep Uneken naar een vierde plaats, terwijl Belgische Katrijn De Clercq vijftiende werd. In de scratch stond Uneken met een tweede plaats wel op het podium. De overwinning ging naar de Italiaanse Martina Fidanza, de derde plaats was voor Lily Williams.

In de scratch voor de mannen was de vierde plaats weggelegd voor Tuur Dens. De Belgische coureur moest winnaar Rhys Britton, Erik Martorell Haga en Mattia Pinazzi voor zich laten. Roy Eefting en Vincent Hoppezak eindigden als zevende en dertiende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.