Goud voor veldrijders Timo Kielich en Joyce Vanderbeken op BK Marathon
© Romina Teirlinck
zondag 4 oktober 2020 om 11:31

Goud voor veldrijders Timo Kielich en Joyce Vanderbeken op BK Marathon

De BeMC Marathon in La Roche vormde gisteren het decor voor het BK Marathon. De elite-titels gingen respectievelijk naar Timo Kielich (21) en Joyce Vanderbeken (36), twee veldrijders. Voor Vanderbeken was het haar 2de Marathon-titel, maar liefst veertien jaar na haar eerste.

Wout Alleman, Frans Claes en Timo Kielich kleurden het BK bij de mannen. Op het loodzware parcours in en om La Roche toonde ‘veldrijder’ Kielich zich met ruime voorsprong de sterkste modderduivel. De jonge Limburger van Creashop-Fristads haalde het uiteindelijk met meer dan zes minuten verschil op Alleman, die ondanks materiaalpech het zilver nog kon veiligstellen. Leuvenaar Claes pakte brons.

Bij de dames gebruikte good old Joyce Vanderbeken (Bike-Advice ITAF) al haar veldritskills om haar tweede Marathon-titel uit haar carrière te behalen. Na een spannend duel bleeft ze meervoudig kampioene Alice Pirard met tien seconden voor. Het brons was voor Helena Plasschaert.

Het parcours in La Roche bestond uit drie rondes van 27 km, voorafgegaan door een startlus van 5,1 km. In totaal goed voor 85,8 kilometer en 2750 hoogtemeters. Kielich had daarvoor 3u en 58 minuten voor nodig, Vanderbeken 5u en 14 minuten.

View this post on Instagram

Winnaar elite mannen Timo Kielich!

A post shared by BeMC (@bemc_2012) on

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.