‘Gouden’ Kopecky: “Goede keuze om toch mee te doen”
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 16:13

‘Gouden’ Kopecky: “Goede keuze om toch mee te doen”

Lotte Kopecky kroonde zich vandaag op overtuigende wijze tot nationaal tijdritkampioen. De renster van Lotto Soudal Ladies was na afloop uiteraard heel erg blij met haar gouden medaille. “Ik zou eerst helemaal niet deelnemen, maar we hebben uiteindelijk besloten om toch te starten. Een goede keuze”, zo concludeert ze in gesprek met WielerFlits.

De 23-jarige Kopecky bleek in Middelkerke een klasse apart. Ze was na 25,3 kilometer liefst 44 seconden sneller dan Jolien D’Hoore, die het zilver veroverde. “En dat terwijl ik me niet echt heb voorbereid op dit kampioenschap, maar blijkbaar was het voldoende”, aldus Kopecky. “Het was belangrijk om goed in te delen.”

“Ik zat de hele tijd 10-20 watt boven mijn schema. Ik had wel wat schrik om stil te vallen, maar ik wist het vol te houden. Ik besefte dat ik in de laatste vijf kilometer nog veel kon verliezen, maar dat is gelukkig niet gebeurd”, zo vertelt Kopecky, die niet als topfavoriete begon aan de tijdrit.

Ze moest namelijk afrekenen met Ann-Sophie Duyck, die voor haar zesde titel op rij ging. De 31-jarige titelverdedigster kwam echter niet in het stuk voor: ze finishte uiteindelijk op ruim één minuut. “Of ik een verrassende winnares ben? Iedereen keek naar Duyck, aangezien ze de voorbije jaren onklopbaar was. Maar dit jaar laat ze het weleens afweten.”

Lotte Kopecky op weg naar goud – foto: Cor Vos

Wegwedstrijd 
Tijd om te feesten heeft Kopecky niet, aangezien ze komende zondag zal deelnemen aan het NK op de weg. “Niets moet, alles mag”, zo kijkt ze vooruit. “Ik ben al vier keer tweede geweest, dus ik kan wat beter relativeren. We gaan als ploeg ons best doen, in de hoop er een mooi BK van te maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.