Gougeard mist Vlaanderen en Roubaix
foto: Sirotti
woensdag 30 maart 2016 om 18:10

Gougeard mist Vlaanderen en Roubaix

AG2R La Mondiale moet het in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix stellen zonder haar kopman. Alexis Gougeard werd, zoals vele renners na Parijs-Nice, getroffen door een ziektegolf en raakt daar niet voldoende van hersteld. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Frustratie
Gougeard was goed begonnen aan het klassieke voorjaar, met een vijfde plek in Omloop Het Nieuwsblad. De rasaanvaller leek een stap te hebben gezet op het gebied van kasseienkoersen, maar moet de twee belangrijkste afspraken schrappen uit zijn agenda. “De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn zware koersen. Op dit moment ben ik niet honderd procent fit. Dan is het slimmer om niet aan de start van die monumenten te staan. Het is frustrerend, maar ik heb dit seizoen nog andere doelen”, aldus de 23-jarige Fransman.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
30 maart 2016 18:17
Jammer hoor, dit is nou echt iemand die de koers kan openbreken met een vroege aanval.
30 maart 2016 18:23
Waarom zou je dat nu al beslissen?
Vlaanderen zou hij misschien moeten missen, al is dat ook nog 4 dagen weg, maar voor Roubaix is een griepje wel weer verdwenen lijkt me. Misschien is de vorm dan wat minder maar voor de ervaring is het nooit slecht.
30 maart 2016 18:30
Balen.. naast Lutsenko ook enorm fan van zijn lust in de koers. Spijtig..
30 maart 2016 19:18
Moest vorige week in een kopgroep van 5 ook reeds ziek lossen ! Ben ook een fan van deze jonge renner.
30 maart 2016 19:34
Jammer! Hopelijk beslist deze jonge aanvalslustige renner toch nog mee te doen in Parijs-Roubaix, waar ik wel wat van 'm had verwacht (maar nu niet meer, natuurlijk). Gewoon, zoals reusjen al zegt, voor de ervaring. Ik zie Gougeard wel uitgroeien tot een kanjer, en misschien wel de volgende Franse hoop om de helleklassieker ooit te winnen.
30 maart 2016 20:31
Inderdaad jammer als hij die wedstrijden zou missen.
Het is wel een voorbeeld waarom een renner het openingsweekend en andere wedstrijden niet moet laten schieten. Men slaat die wedstrijden zogezegd over om het risico op ziekte en valpartijen te voorkomen, maar je kan ook in andere wedstrijden ziek worden of vallen.
Gougeard heeft tenminste al een mooie vijfde plaats vast, andere renners zoals een langeveld of van baarle hebben we nog niet gezien
30 maart 2016 23:47
Wie gaan ze daar nu als kopman uitspelen? Gaudin? Want Turgot is helemaal uit vorm lijkt me.
31 maart 2016 10:00
Naar Gaudin en Turgot zit ik al enkele jaren (vooral PR) vol verwachting te kijken, hopelijk spelen ze nog eens een rol in een finale.
31 maart 2016 10:07
Turgot had vorig jaar een peesontsteking tijdens het voorjaar. Ik had dit jaar wel wat van hem verwacht, maar het komt er nog niet echt uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.