GP de Denain kondigt deelname Mathieu van der Poel aan
©Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 18:50

GP de Denain kondigt deelname Mathieu van der Poel aan

Voegt Mathieu van der Poel de Grand Prix de Denain (zondag 24 maart) aan zijn agenda toe? Het ziet er naar uit van wel. Van der Poel prijkt in elk geval op de voorlopige deelnemerslijst, maar Corendon-Circus zal pas volgende week duidelijkheid verschaffen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Gisteren werd de 61ste Grand Prix de Denain voorgesteld. De organisatoren maakten van de gelegenheid gebruik om het – weliswaar voorlopige – deelnemersveld bekend te maken. AG2R-La Mondiale, Groupama-FdJ en Trek-Segafredo zijn de WorldTourteams van dienst.

Ook de Belgische ProContinentale ploegen Wallonie Bruxelles (met titelverdediger Kenny Dehaes), Wanty-Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Corendon-Circus tekenen present. Van Nederlandse zijde trekt Roompot-Charles (met Lars Boom) naar de Noord-Franse semiklassieker die onderweg wordt gekruid met een flinke portie kasseien.

Negen dagen zonder competitie
De meest opvallende naam is die van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus. De GP Denain stond nochtans niet op het voorlopige wegprogramma (zie onder) van de wereldkampioen veldrijden. Bij Corendon-Circus willen ze de deelname van VdP in Denain ook – nog – niet bevestigen. “In de loop van volgende week wordt daar over gecommuniceerd”, klinkt het.

Sowieso heeft Van der Poel tussen de Bredene-Koksijde Classic en Gent-Wevelgem nog een gat van 9 dagen zonder competitie. Nog een extra wedstrijddag als voorbereiding op Gent-Wevelgem is dus een optie.

Voorlopig wegprogramma Mathieu van der Poel

Reeds gedaan:
flag-tr Ronde van Antalya –  21 t/m 24 februari

Nog te doen:
flag-be Nokere Koerse – 20 maart
flag-be Bredene Koksijde Classic – 22 maart
flag-be Gent-Wevelgem – 31 maart
flag-be Dwars door Vlaanderen – 3 april
flag-be Ronde van Vlaanderen – 7 april
flag-fr Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire – 9 t/m 12 april
flag-be Brabantse Pijl – 17 april
flag-nl Amstel Gold Race – 21 april

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.