Lorena Wiebes kan zichzelf opvolgen in GP Ecostruct-Quality Select Cars

Lorena Wiebes kan zichzelf opvolgen in GP Ecostruct-Quality Select Cars

© Paul Hinninck

dinsdag 4 mei 2021 om 18:27

Zaterdag aanstaande staat de GP Ecostruct-Quality Select Cars, een dameskoers met het 1.2-label op de UCI-kalender, op de agenda. Door wegenwerken wijkt de wedstrijd uit naar het naburige Wichelen. Team DSM, met topsprinter Lorena Wiebes, topt de deelnemerslijst.

Geen evidentie voor een kleine wielerclub als de Wielkeszuigers Schellebelle om in pandemietijden een organisatie op poten te zetten. En al zeker niet als ook nog eens wegenwerken roet in het eten komen gooien. “De werken zijn dan wel net voltooid, de marge was toch te klein, waardoor we eenmalig uitwijken naar Wichelen”, vertelt voorzitter Christophe Scheire.

“Daardoor kunnen we wel de enige twee kasseistroken die onze gemeente telt, in de omloop verwerken. De stroken zijn heraangelegd, bollen goed, maar zorgen toch voor wat afwisseling.” Naast deze 1.2-wedstrijd, organiseert de wielerclub ook op 8 juni (nationale koers voor vrouwen) en op 21 augustus (miniemen en nieuwelingen) wielerwedstrijden.

42 aanvragen
Voor de vrouwenwedstrijd van zaterdag kregen Scheire en co. 42 aanvragen van geïnteresseerde teams. Uiteindelijk werden er daarvan 25 weerhouden. Teams met minimum vijf, maximum zeven rensters. Team DSM is het enige WorldTour-team, met Lorena Wiebes – die zichzelf kan opvolgen – op de voorlopige deelnemerslijst.

Ook dertien continentale teams, tien clubploegen en een nationale selectie van Groot-Brittanië schreven in. Een greep uit de belangrijkste namen: veldrijdsters Denise Betsema, Fem van Empel, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot en Alicia Franck,  Jesse Vandenbulcke (Belgisch wegkampioene 2019), Ann-Sophie Duyck (vijfvoudig Belgisch tijdritkampioene), Ilse Pluimers (ex-Europees juniorenkampioene) en Mieke Kröger (ex-winnares Lotto Belgium Tour).

In laatste instantie werd het Valcar Travel & Service Team aan de deelnemerslijst toegevoegd. Deze Italiaanse ploeg won dit voorjaar in ons land met Elisa Balsamo de Grote Prijs Oetingen en met Chiara Consonni de Ronde van Moeskroen. De Ecostruct-Quality Select Cars telt 123 kilometer, verdeeld over 11 ronden van 11,2 kilometer.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.