GP Miguel Indurain prooi voor Samuel Sanchez (+beeld)
zaterdag 2 april 2011 om 17:41

GP Miguel Indurain prooi voor Samuel Sanchez (+beeld)

De Gran Premio Miguel Indurain is gewonnen door Samuel Sanchez. De Spanjaard van Euskaltel-Euskadi was op de slotklim veruit de sterkste van het peloton, voor Alexandr Kolobnev (Katusha) en tweevoudig laureaat Fabian Wegmann (Leopard-Trek). Sanchez lijkt net op tijd de goede conditie gevonden te hebben met het oog op de voor zijn ploeg heel belangrijke Ronde van het Baskenland, die maandag van start gaat.

De eerste helft van de koers werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep, met daarbij enkele grote namen zoals Xavier Tondo, Vadimir Karpets, Fabio Duarte en Andy Schleck. Het peloton liet natuurlijk niet begaan, en na twee uur maakte het peloton de situatie ongedaan. Drie Spanjaarden kozen daarop voor het offensief: Pablo Lastras (Movistar), David Belda (Burgos 2016) en Amets Txurruka (Euskaltel-Euskadi).

De voorgift van vier minuten die het drietal kreeg, bleek niet genoeg om het op het zware parcours uit te zingen tot op de streep: op vijftien kilometers voor het eind waren de leiders eraan voor de moeite. De troepen van Movistar probeerden een sprint op de slotklim naar de Basiliek van Puy nog te ontlopen, maar slaagden daar niet in. De strijd om de zege werd uiteindelijk beslecht op die slotklim, die een kolfje naar de hand van Samuel Sanchez bleek.

Gran Premio Miguel Indurain (179,3 km – 1.HC)
1. Samuel Sanchez (Spanje/Euskaltel-Euskadi) 4u42m47s
2. Alexandr Kolobnev (Rusland/Katusha Team) + 2s
3. Fabian Wegmann (Duitsland/Team Leopard-Trek) + 7s
4. Ryder Hesjedal (Canada/Garmin-Cervélo) z.t.
5. Angel Madrazo (Spanje/Movistar Team)
6. Robison Chalapud (Colombia es Pasion)
7. Javier Moreno (Spanje/Caja Rural)
8. Christophe Le Mevel (Frankrijk/Garmin-Cervélo)
9. Joaquim Rodriguez (Spanje/Katusha Team) + 16s
10. Rinaldo Nocentini (Italië/Ag2r-La Mondiale) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.