GP Monseré van start zonder Timothy Dupont en Gianni Marchand
© Cor Vos
Nico Dick
zondag 6 maart 2022 om 11:28

GP Monseré van start zonder Timothy Dupont en Gianni Marchand

De GP Monseré is deze ochtend gestart zonder Timothy Dupont en Dorian De Maeght, ploegmaats bij Bingoal-Pauwels Sauces WB. Zij meldden ziek af, net als Gianni Marchand van Tarteletto-Isorex.

Dupont werd vorig jaar nog derde in Roeselare, na Merlier en Cavendish. Ook dit jaar was hij een van de outsiders, maar de West-Vlaming werd – net als zijn ploegmaat Dorian de Maeght – gisteravond ziek. Zo start Bingoal-Pauwels Sauces WB maar met vijf renners in plaats van zeven.

Er zijn overigens een aantal teams niet compleet. Ook Quick-Step-Alpha Vinyl, Arkéa-Samsic, Total Energies en Saris Rouvy Sauerland starten met vijf renners in plaats van zeven. Tarteletto-Isorex mist dan weer haar kopman Gianni Marchand, vorige week nog 6de in het eindklassement van de Tour du Rwanda.

Om de concurrentie met Parijs-Nice te vermijden, ging de GP Monseré deze ochtend al vroeg van start. Het was overigens bibberen aan het startpodium. Om kwart na tien vertrok het peloton op de Markt van Hooglede onder een flauw lentezonnetje.

Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op deze wedstrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.