GP Stad Zottegem heeft nieuwe start en finish en maakt deel uit van Lead Cycle Tour Euro Cup
©Cor Vos
donderdag 7 maart 2019 om 13:26

GP Stad Zottegem heeft nieuwe start en finish en maakt deel uit van Lead Cycle Tour Euro Cup

De 84e GP Stad Zottegem van dinsdag 20 augustus krijgt een fikse opsmuk. De organisatoren hebben een nieuwe start- en aankomstplaats gevonden én de wedstrijd maakt deel uit van de Lead Cycle Tour Euro Cup, een nieuwe regelmatigheidscriterium dat wedstrijden over vijf landen in Europa telt.

“Ik loop al twee jaar met een verhuis in mijn hoofd. We zaten op de Meerlaan te krap”, vertelde organisator Jo Gossey deze voormiddag tijdens een persmoment. “Er was ginds geen groeimarge meer. Toen ik Pieter Lambert, eigenaar van Eventcenter Soto’s, tegen het lijf liep, kwamen we snel tot een nieuw concept. We verhuizen naar ‘De Buken’.”

“Aan Soto’s hebben we voldoende ruimte en alle nodige locaties zijn voorzien om alles en iedereen onderdak te geven. We gaan een rennersdorp bouwen, de gewone supporter zal ook betrokken worden in het geheel, en ook voor onze VIP’s hebben we voldoende capaciteit om hen een heuglijke dag te bezorgen.”

Lead Cycle Tour Euro Cup
De GP Stad Zottegem maakt nu ook deel uit van de Lead Cycle Tour Euro Cup, een regelmatigheidscriterium. “De Euro Cup is een verzameling van een dozijn wedstrijden in vijf verschillende landen in Europa. Vier ervan worden in België gereden. Dat zijn de GP Stad Zottegem, de GP Wallonie, de Druivenkoers in Overijse en de Tour de Wallonie”, vervolgt Jo Gosseye.

“De renners kunnen in de wedstrijden punten verzamelen, naar analogie van de Coupe de France. Misschien kunnen we daarmee de kwaliteit van ons deelnemersveld opkrikken. Organiseren in augustus is niet gemakkelijk maar we houden eraan de koers te laten plaatsvinden als het kermis is in Zottegem. Met een verhoging naar 1.BC kan er een fikse kwaliteitsinjectie volgen. En daar hebben wij op De Buken alles voor in handen qua logistiek.”

Lippenhovestraat vervangt Paddestraat
Door de nieuwe start- en aankomstzone moest ook het parcours hertekend worden. “Wij houden aan onze grote lus. Daarin wordt de passage op de kasseizone van de Paddestraat vervangen door die van de Lippenhovestraat. De beklimming van Grotenberge blijft behouden terwijl onze plaatselijke ronden ook hertekend worden. We gaan alvast minder kilometers doen in Zottegem maar blijven het centrum van de stad wel aandoen. Aan De Buken zullen grote ledschermen geposteerd worden voor de toeschouwers. Kortom, met de GP Stad Zottegem snijden we met de verhuis een nieuw hoofdstuk aan. En er groeit ook nog de ambitie om in de toekomst op dezelfde dag een vrouwenkoers te organiseren in Zottegem”, besluit Jo Gosseye.

Vorig jaar ging de zege in de GP Stad Zottegem naar Jérôme Baugnies. Hij haalde het voor Aimé De Gendt en de Deen Lasse Norman Hansen. In 2017 (foto boven) was Jasper De Buyst de beste in de sprint.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.