GP van Brabant krijgt Mathieu van der Poel aan de start
foto: Marcel Koch (archief)
donderdag 19 oktober 2017 om 08:35

GP van Brabant krijgt Mathieu van der Poel aan de start

De organisatie van de GP van Brabant-veldrit is verheugd met de komst van Mathieu van der Poel. Lang was onzeker of de winnaar van vorig seizoen aan de start zou staan, omdat het geen tv-cross betreft. Bij de vrouwen staan met Sophie de Boer en Maud Kaptheijns twee Nederlandse toppers aan het vertrek.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Nederlands kampioen Mathieu, die in dit prille seizoen al acht zeges op zijn naam heeft staan, komt ook zijn broer David aan de start. Tevens zijn de namen van Corné van Kessel, Daan Soete, Philipp Walsleben en Dieter Vanthourenhout bevestigd door de organisatie.

De Boer tegen Kaptheijns
Bij de vrouwen is met Sophie de Boer de winnares van vorig jaar van de partij. Zij neemt het op tegen landgenote Maud Kaptheijns, die over een uitstekende vorm beschikt. Kaptheijns won de veldritten van Zonhoven en Gieten. Ook Helen Wyman, de winnares van de Brabantse cross in 2014, maakt haar opwachting.

De ProLease Grote Prijs van Brabant wordt op zaterdag 28 oktober verreden in Rosmalen. Volgend seizoen zal de GP van Brabant gebruikt worden als Europees kampioenschap veldrijden. Het EK staat gepland voor 3 en 4 november 2018.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2017 08:40
Op de planning staat om 42 crossen te rijden dit jaar. Ik ben benieuwd wat dit met zijn kansen gaat doen voor het wk. Lijkt me lastig om dan nog qua vorm te pieken.
19 oktober 2017 10:14
Zou hij kans maken ?
19 oktober 2017 15:20
Die jongen kan je er beter niet bijhebben. Hij blijft vaak maar kort, is als eerste vertrokken en dan zie je hem niet meer terug.
20 oktober 2017 13:33
Hij is in vorm. Verwacht dat ie gaat winnen...in ieder geval op 't podium. Zonder pech dan zit 't er dik in.
27 oktober 2017 13:57
Iemand enig idee of dit ergens uitgezonden wordt, de GP Rosmalen morgen?
27 oktober 2017 14:05
@Talisin

Quote van het artikel:
Lang was onzeker of de winnaar van vorig seizoen aan de start zou staan, omdat het geen tv-cross betreft.

Enkel op het terrein zelf wordt het in beeld gebracht. Geen live tv-registratie op bijvoorbeeld Omroep Brabant.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.