GP Vermarc eerste koers voor Eli Iserbyt na elleboogoperatie

zaterdag 15 mei 2021 om 10:28
GP Vermarc eerste koers voor Eli Iserbyt na elleboogoperatie

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt is vandaag een van de namen bij Pauwels Sauzen-Bingoal in de GP Vermarc. Voor de 23-jarige veldrijder betekent dit zijn terugkeer in koers na een operatie aan zijn elleboog, waarvan hij last bleef houden na een val in de Superprestige van Heusden-Zolder.

“Een week voor het WK in Oostende werd een scheurtje in de gewrichtsband ontdekt door dokter Van Riet in het Antwerpse Sint-Monica ziekenhuis. Ideaal was het niet, maar hij stelde toch voor het seizoen uit te doen. De operatie volgde onmiddellijk daarna”, blikt Iserbyt via de ploeg terug. “De operatie verliep voorspoedig en ik mocht dezelfde dag naar huis. Vervolgens bleef ik twee tot drie weken van de fiets, maar intensieve kine-beurten bespoedigden het herstel.”

Wel duurde het even voor hij zijn arm weer helemaal kon strekken. “Vervelend tijdens het sprintjes trekken onder meer. Het hele proces duurde zes, zeven weken, maar vandaag ben ik er helemaal van verlost.” Zodra hij weer kon fietsen, reisde hij af voor naar Spanje voor een trainingsstage.

Hogere trainingsintensiteit
Sinds dit jaar wil Iserbyt zijn trainingsintensiteit verhogen. “Dat gaat over mijn carrièreplanning”, legt hij uit. “We hebben altijd enige reserve gehouden, met als doel vanaf mijn 23ste écht de ‘workload’ op te drijven. Ik doe nu meermaals trainingen van vijf, zes uur, wat ik vroeger niet deed. Ik heb nu al een aantal weken waarin ik 25 tot 30 uur op de fiets zat. Het verschil met een jaar geleden is best groot. Op die manier wil ik een betere, vooral meer complete renner worden.”

Daarvan wil hij tijdens zijn wegcampagne al wat resultaat van zien. “In de winter moet het mij in staat stellen om sneller en beter te recupereren, zeker in de drukke december- en januarimaand. Mits een betere recuperatie, kan je dan ook wat extra training aan. En door die grotere workload kan ik me misschien ook eens in de kijker rijden in bijvoorbeeld de Baloise Belgium Tour. Zonder druk, hoor. Het is zeker niet van moeten. Maar het zou niet slecht zijn voor het moreel.”

Selectie flag-be Pauwels Sauzen-Bingoal voor de GP Vermarc 2021
flag-be Anton Ferdinande
flag-be Eli Iserbyt
flag-nl Ryan Kamp
flag-be Witse Meeussen
flag-be Laurens Sweeck
flag-be Toon Vandebosch
flag-be Michael Vanthourenhout

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.