Vroege vluchter Grace Brown wint na tumultueuze dag: “Ik was heel gestresst”
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2024 om 18:42

Vroege vluchter Grace Brown wint na tumultueuze dag: “Ik was heel gestresst”

Voor Grace Brown bleek drie keer scheepsrecht in Luik-Bastenaken-Luik. Na al twee keer tweede te zijn geworden wist de Australische de koers op haar naam te schrijven. “Het was een geweldige dag”, zei de renster van FDJ-SUEZ in het flashinterview.

Al op de Côte de Stockeu legde Brown de basis voor haar overwinning door met een sterke groep weg te rijden. “Ik wilde heel graag in die vlucht zitten omdat we weten dat er halverwege het parcours altijd een mooie groep wegrijdt. We werkten goed samen. Op de beklimmingen zat ik wel op de limiet, maar nadat ik de Roche aux Faucons had overleefd dacht ik: it’s on!

Stressvolle finale
In de finale kreeg de groep gezelschap van favorieten Demi Vollering, Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma. Daarna volgden de bloedstollende laatste kilometers, waarin Brown nog bijna ten val kwam. “Ik was heel erg gestresst, mijn wiel blokkeerde en ik viel bijna, maar wist toch nog overeind te blijven en weer aan te sluiten.”

Voor de 31-jarige renster is het de grootste overwinning uit haar loopbaan. “Het was een lastig voorjaar. Ik voelde me net weer een beetje de oude te voelen. Ik voelde me goed voor Luik. Ik heb hier goede herinneringen. Ik ben blij dat we het vandaag konden afmaken”, besloot de blije Brown.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.