Grand Départ 2026 definitief naar Barcelona
Foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2024 om 11:17

Grand Départ 2026 definitief naar Barcelona

De Tour de France van 2026 zal van start gaan in het Spaanse Barcelona. De eerste drie ritten, die worden verreden tussen 4 en 6 juli 2026, zullen alleszins plaatsvinden in de buurt van de Catalaanse stad, zo heeft de Tour-organisatie bevestigd.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een vertrek van de Tour de France buiten de Franse landsgrenzen is natuurlijk niet nieuw. Integendeel, het zou zelfs al de vierde Tourstart buiten Frankrijk worden in vijf edities. Het Deense Kopenhagen (2022), het Baskische Bilbao (2023), het Italiaanse Florence (2024) en het Noord-Franse Lille (2025) gaan Barcelona immers nog vooraf.

Een Tourstart in Spanje is wel relatief nieuw. San Sebastian mocht het vertrek van de Tour al eens organiseren in 1992, maar daarna was het wachten tot afgelopen jaar in Bilbao om weer een Spaanse start te zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.