Gravelspecialisten schrikken door komst Mathieu van der Poel
Van der Poel in beeld - foto: Cor Vos
zondag 9 oktober 2022 om 09:45

Gravelspecialisten schrikken door komst Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is zondag misschien wel dé blikvanger op het WK Gravel in Veneto. De gravelspecialisten zien naast Van der Poel nog veel andere toppers uit de weg afzakken naar Italië. “Dat is natuurlijk schrikken”, vertelde Jasper Ockeloen aan de NOS.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast MVDP staan ook renners als Peter Sagan, Miguel Angel López, Greg Van Avermaet en Alexey Lutsenko aan de start van het wereldkampioenschap. “Niet normaal. Er staan wel twintig serieus goede profs op de lijst. En ook niet de minsten”, vertelde Ockeloen.

De Nederlander kan echter ook relativeren en plaatst een kanttekening: “Bij de wegprofs is het wel de vraag hoe serieus ze het nemen. Ze hebben sowieso minder ervaring en zijn misschien ook wel wat minder gemotiveerd dan wij. Voor ons is dit WK gewoon een hoofddoel.”

“De laatste week is het WK Gravel, dat voor het eerst wordt georganiseerd, echt ontploft qua publiciteit en deelnemers. Dat hebben sommige gasten (renners als Laurens Ten Dam, die niet meedoet aan het WK Gravel, red.) waarschijnlijk onderschat. Ik denk dat er volgend jaar nog meer renners zullen deelnemen.”


Luister ook zeker naar de WielerFlits podcast. Daarin bellen Maxim Horssels en Youri IJnsen met Ivar Slik, gravelspecialist pur sang.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.