Great War Remembrance Race verwelkomt verschillende toppers
foto: Sirotti
zaterdag 18 augustus 2018 om 11:52

Great War Remembrance Race verwelkomt verschillende toppers

Aankomende vrijdag staat de allereerste editie van de Great War Remembrance Race op het programma. Flanders Classics en de organisatie van Gent-Wevelgem – die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de nieuwbakken koers –  hebben in een persbericht het voorlopige deelnemersveld bekendgemaakt.

Met Quick-Step Floors, Lotto Soudal, Sunweb en BMC heeft de organisatie vier WorldTour-ploegen weten te strikken. Zij worden vergezeld door elf ProContinentale teams – waaronder Roompot-Nederlandse Loterij – en acht continentale formaties. Dit brengt het totaal aantal ploegen op drieëntwintig. De teams werken met zevenkoppige selecties, wat betekent dat het peloton zal bestaan uit 161 renners.

Wel of geen Van Avermaet aan de start?
Het Amerikaanse BMC leek Greg Van Avermaet uit te spelen als kopman, maar in een interview met Cyclingnews geeft zijn ploegleider Valerio Piva aan dat de Belg na de BinckBank Tour een rustperiode zal inlassen. Het is kortom nog maar de vraag of de klassiekerspecialist – vorig jaar nog winnaar van Gent-Wevelgem – aan de start zal staan.

Quick-Step Floors stuurt in ieder geval een ijzersterke ploeg naar de Westhoek, die zal worden aangevoerd door Belgisch kampioen Yves Lampaert en sprinters Fernando Gaviria en Fabio Jakobsen.

Sunweb rekent dan weer op Edward Theuns, terwijl Lotto Soudal inzet op de jongere garde. De Belgische formatie zou aanvankelijk ook starten met Victor Campenaerts, maar de Europees kampioen tijdrijden zal zijn opwachting maken in de Vuelta a España na het afhaken van de zieke Tomasz Marczyński.

Great War Remembrance Race: start in Nieuwpoort, finish in Ieper
De Great War Remembrance Race zal op vrijdag 24 augustus plaatsvinden in de regio de Westhoek. De wedstrijd – die in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog – zal starten in Nieuwpoort en finishen in Ieper, steden die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Grote Oorlog. 

Deelnemende ploegen flag-be Great War Remembrance Race 

WorldTour
flag-be Quick-Step Floors
flag-be Lotto Soudal
flag-de Sunweb
flag-us BMC

ProContinentaal
flag-be WB Aqua Protect Veranclassic
flag-be Wanty-Groupe Gobert
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-be Veranda’s Willems-Crelan
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-il Israel Cycling Academy
flag-fr Direct Energie
flag-fr Vital Concept
flag-fr Cofidis
flag-pl CCC Sprandi Polkowice
flag-ie Aqua Blue Sport

Continentaal
flag-be Cibel-Cebon
flag-be AGO-Aqua Service
flag-be T.Palm
flag-be Tartelleto-Isorex
flag-gb Team Wiggins
flag-gb Madison Genesis
flag-no Coop
flag-at Voralberg Santic

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2018 12:06
Vlaamse kassei koersen: Ik ben fan, en als race voor (lokaal) talent als opstap naar World Tour is het ok... Maar op Het hoogte niveau zijn een paar eendaagse koersen In Engeland in de op maat naar de tour of Britain of de Deutschland tour niet beter? We zouden in iedergeval nieuwe parcoursen zien ipv een herhaling van wat we al kennen...

(En we hebben Ghent wevelgem al als herdenkings koers... is er een reden om daar nog zo’n moment aan toe te voegen behalve sponsoren strikken in een ‘maatschappelijk verantwoord concept’ ??)
18 augustus 2018 12:10
Edit: Uiteraard is het een Duitse ploeg
18 augustus 2018 12:58
Mooi initiatief....hoop van harte dat er meer van dat soort wedstrijden in het najaar komen om de klassieke renners ook nog een piekmoment te geven. Eerste weekend in België laten vervallen..Slag om Norg en mss een Franse koers erbij....schaal Sels en je hebt een paar mooie weekenden in september....
18 augustus 2018 13:03
Mooi initiatief en aardig parcours. Vind het vooralsnog teveel een kopie van Gent-Wevelgem, maar een extra najaarskoers in Vlaanderen is altijd goed. Ook de wijze waarop de koers en het oorlogserfgoed aan elkaar wordt gekoppeld getuigt van vindingrijkheid en historisch besef. Hulde daarvoor!
18 augustus 2018 13:37
Die naam is echt onwijs ruk.
18 augustus 2018 13:50
@mamaffia
Vind je? Ik vind In Flanders Fields wel genoeg als verwijzing naar WO I. Anders kun je elke koers in Vlaanderen wel aan die oorlog gaan koppelen.
18 augustus 2018 14:33
Heeft er iemand een profiel van deze race? Gisteren al proberen te zoeken, maar vooralsnog niets gevonden :-(
18 augustus 2018 17:22
Dwepen met WO I om toeristen te lokken. Brrr...
18 augustus 2018 23:59
Wat een financieel succesverhaal is die WO1 uiteindelijk nog geworden...
    19 augustus 2018 09:43
    Nederland heeft sowieso veel verdient aan handel destijds, vanwege de neutrale positie.
19 augustus 2018 14:28
Oja, die onzin

Om te reageren moet je ingelogd zijn.