Greg Van Avermaet (8ste): “De twee sterksten staan op het podium”

zaterdag 8 augustus 2020 om 19:34
Greg Van Avermaet (8ste): “De twee sterksten staan op het podium”

© Cor Vos

Achtste in Strade Bianche, derde in de Gran Trittico Lombardo en vandaag op nieuw achtste in Milaan-San Remo. “Hier kan ik verder op bouwen”, reageert Greg Van Avermaet. “Maar vandaag staan de twee sterksten op het podium.”

Van Avermaet sprak onmiddellijk na zijn aankomst op de Via Roma over een goed gevoel. “De hele dag voelde ik me prima. De benen waren in orde en de ploegmaats hielden me de hele dag goed voorin gepositioneerd. En op de klimmetjes kon ik de besten volgen. Tot Alaphilippe en Van Aert demarreerden. Ik moest toen even in de remmen om niet ten val te komen en dan weet je dat ze weg zijn.”

“In de laatste kilometers hebben we er nog alles aan gedaan om ze terug te pakken, maar we kwamen niet dichter. Dan weet je dat de twee besten uit de wedstrijd voor de overwinning sprinten en ze het verdienen om op het podium te staan. Ik sprintte nog naar een achtste plaats en in Milaan-San Remo is dat geen onverdienstelijk resultaat, denk ik. Met drie top 10-plaatsen in een week tijd hoor je mij niet klagen. Hier kan ik verder op bouwen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

HSV 8 augustus 2020 om 23:48

Niks mis mee. Hopelijk krijgen we in oktober ruig weer. Dan gaan we zien hoe de kasseibikkels ervoor staan. En mvdp. Met hopelijk ook Terpstra er weer bij.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.