Greg Van Avermaet (8ste): “Dit was het hoogst haalbare”

zondag 29 september 2019 om 17:41
Greg Van Avermaet (8ste): “Dit was het hoogst haalbare”

©Cor Vos

Greg Van Avermaet is met zijn achtste plaats de beste Belg op het WK elite geworden. De Olympische kampioen was na afloop eerlijk in zijn analyse: “Ik heb er alles aan gedaan om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Meer dan die achtste plaats zat er helaas niet in.”

“Een slijtageslag”, noemde Van Avermaet het onmiddellijk na het overschrijven de finish daar in Yorkshire. “Hebben we fouten gemaakt? Ik denk dat we op de belangrijke momenten goed vooraan zaten. Het was wachten, wachten, wachten. Alleen misten we de ontsnapping met Mathieu van der Poel en Matteo Trentin. Ik weet nog niet goed of het was van niet beter kunnen of van een slechte positionering.”

In de achtervolging achteraf roerden de Belgen zich wel. “Ik was er in eerste instantie geen voorstander van, omdat ik niet wist of ik zou kunnen volgen”, vertelde Van Avermaet aan Sporza. “Ik hoopte dat andere landen zouden helpen, maar ze waren ofwel niet geïnteresseerd ofwel niet bekwaam om dat te doen. Ik had toen snel door dat de vogels gaan vliegen waren.”

“Ik was ook niet honderd procent vandaag. Dit waren niet mijn favoriete weersomstandigheden. In regen en koude ben ik nooit op mijn best.” Wat Van Avermaet restte, was volgen en in de slotfase naar een zo goed mogelijk resultaat sprinten. “Ik was zeker nog bij de beteren van die achtervolgende groep, maar er waren er vijf voorop.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.