Van Avermaet beste op lastige aankomst Ronde van Valencia
foto: Cor Vos
vrijdag 8 februari 2019 om 16:09

Van Avermaet beste op lastige aankomst Ronde van Valencia

Greg Van Avermaet heeft de derde etappe van de Ronde van Valencia gewonnen. Op de lastige aankomst naar Chera was de Belg de beste in de sprint. Matteo Trentin eindigde op de tweede plaats, Luis León Sánchez werd derde. Edvald Boasson Hagen eindigde op de veertiende plaats en blijft leider in het algemeen klassement.

De Ronde van Valencia koos vandaag voor het credo ‘zwaar, zwaarder, zwaarst’, want er moest serieus geklommen worden. Liefst tien renners reden weg uit het peloton, te weten Julien Duval, Awet Andemeskel, Preben Van Hecke, Cyril Barthe, Fernando Barceló, Vladislav Kulikov, Raúl Alarcón, Mauricio Moreira, Diego Lopez en Diego Rubio. Ook de maximale voorsprong liep stevig op, namelijk zeven minuten.

Na half koers begon het peloton steeds verder in te lopen op de kopgroep, die de kilometers en glooiende wegen in de benen begon te voelen. Op tien kilometer werden de laatste vluchters ingerekend. Er wachtte de renners echter nog flink wat venijn in de staart van de wedstrijd met de beklimming van de Salto de la Mora (5,4 km aan 4,5%). Na de top was het toen nog goed twee kilometer tot de streep, maar de laatste honderden meters liepen nog verraderlijk omhoog.

Onstuimige slotfase
Sergio Samitier en Ben Hermans probeerden in de onstuimige slotfase nog weg te komen, maar zij konden niet verhinderen dat een uitgedund peloton ging sprinten om de zege. Greg Van Avermaet bleek over de beste benen te beschikken en versloeg Europees kampioen Matteo Trentin en Luis León Sánchez in de oplopende laatste meters.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.