Greg Van Avermaet: “Blij dat ik het voorjaar met een zege af kan sluiten”
zondag 5 mei 2019 om 19:39

Greg Van Avermaet: “Blij dat ik het voorjaar met een zege af kan sluiten”

Greg Van Avermaet besloot vandaag zijn voorjaar met een overwinning in de slotrit in de Tour de Yorkshire. De kopman van CCC kwam in Leeds twee tellen tekort voor de eindoverwinning. Van Avermaet erkent in het flashinterview na afloop dat een ritzege vandaag het maximaal haalbare was.

Van Avermaet begon met zes tellen achterstand aan de slotrit, maar een prolongatie van de eindzege zat er voor de titelverdediger niet in. “Ik ging voor het eindklassement, maar dat bleek niet haalbaar. Ineos was vandaag te sterk”, bekent Van Avermaet. “Ik denk dat ze het slim gespeeld hebben door op de laatste beklimming aan te vallen”, aldus Van Avermaet, die in de slotfase zelf ook voor de aanval koos. “Het was de enige manier om in ieder geval iets te winnen”, kijkt hij terug.

Hij heeft vrede met het resultaat. “Dit was mijn laatste wedstrijd voordat ik een rustperiode inga. Dus ik ben erg blij dat ik deze periode met een zege af kan sluiten. De afgelopen twee dagen kregen we een parcours dat mij wel ligt. Het was zwaar, maar ik kon overleven en het in de sprint afmaken. Het was een zware week, dus het is mooi dat ik het met een overwinning af kan sluiten.”

Van Avermaet keert eind deze maand terug in competitie tijdens Hammer Stavanger (24-26 mei). Na Hammer Limburg (7-9 juni) zal hij zich via de Ronde van Zwitserland (15-23 juni) voorbereiden op de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.