Greg Van Avermaet: “Hoop opnieuw te winnen in Tour of Oman”
foto: Cor Vos
woensdag 13 februari 2019 om 17:07

Greg Van Avermaet: “Hoop opnieuw te winnen in Tour of Oman”

Voor Greg Van Avermaet geldt de Tour of Oman als de ideale voorbereiding op de klassiekers. De Belg verscheen er de afgelopen zes edities telkens aan het vertrek en wil er opnieuw zijn vorm en de samenwerking met de ploeg finetunen.

“Ik geniet er altijd van om te koersen in Oman”, meldt Van Avermaet op de ploegsite van CCC. “Ik vind het, in deze fase van het seizoen, echt een goede koers voor mij. Het is er mooi weer, de omstandigheden zijn gunstig en de etappes zijn meestal kort. Ik ben erg blij met mijn vorm en hoe de ploeg samenwerkte in Valencia. Het is goed om deze week opnieuw samen te koersen.”

Ritzege in Valencia
Voor de 33-jarige Belg begon het seizoen met de Ronde van Valencia, waarin hij in Chera de derde etappe op zijn naam schreef. Op de lastige aankomst was hij de beste in de sprint, voor Europees kampioen Matteo Trentin en Luis León Sánchez. “Het is altijd leuk om vroeg in het seizoen al te winnen en ik hoop er in Oman een nieuwe zege aan toe te voegen.”

“Er zijn enkele ritten die me goed liggen, dus daar ligt absoluut het hoofddoel in Oman. Maar het is tevens een goede kans om me voor te bereiden op de voorjaarsklassiekers. In deze periode van het jaar is het belangrijk veel kilometers te maken na de winterstop en daar is de Tour of Oman de perfecte wedstrijd voor”, aldus Van Avermaet.

Selectie CCC Team voor flag-om Tour of Oman (16-21 februari)
flag-pl Kamil Gradek
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-pl Łukasz Wiśniowski

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.