Greg Van Avermaet: “Ik had niet de benen van vorige week”
zaterdag 9 maart 2019 om 17:47

Greg Van Avermaet: “Ik had niet de benen van vorige week”

Greg Van Avermaet kwam voor de winst in de Strade Bianche, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plek. “Ik had een goede dag, maar ik had geen superbenen. Ik heb geprobeerd zo hoog mogelijk te eindigen en ik ben tevreden met mijn finale”, vertelt de CCC-coureur. “Ik heb mijn eigen koers gereden, maar had niet de benen van vorige week.”

“Het is belangrijk om veilig te rijden op de sectoren en van voren te zitten”, legt de Olympisch kampioen uit de op de website van zijn ploeg. “Ik heb dat de hele wedstrijd gedaan, dus eigenlijk heb ik een perfecte koers gereden. Alleen toen Fuglsang ging, zat ik ver van achter. Alleen Alaphilippe kon met hem meespringen. Het was voor mij daarna lastig om weer in de race te komen, maar toch ben ik tevreden.”

“Het is echt moeilijk om koersen te rijden tegen drie renners van Deceuninck-Quick Step, dus moet ik in wedstrijden zoals deze mijn eigen keuzes maken. Dat heb ik gedaan, maar Alaphilippe was gewoon de sterkste man in de wedstrijd”, concludeert Van Avermaet na een nieuwe ereplaats in de Strade Bianche.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.