Greg Van Avermaet in de bolletjestrui: “Mooi cadeau voor zuinige inspanning”

zaterdag 6 juli 2019 om 17:58
Greg Van Avermaet in de bolletjestrui: “Mooi cadeau voor zuinige inspanning”

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet mocht na afloop van de eerste etappe het podium op om de bolletjestrui in ontvangst te nemen. De Belg was voor Xandro Meurisse bovengekomen op de Muur van Geraardsbergen, een van de twee gecategoriseerde beklimmingen van de dag: “Dit is een mooi cadeau voor een zuinige inspanning.”

“Het behalen van de bolletjestrui was een doel, maar ik probeerde het stil te houden. Het ging vrij vlot en heb niet te veel krachten verspeeld. Wel ben ik vol de Muur op gereden, want ik onderschatte de concurrentie niet. Meurisse is een sterke coureur, maar dat zal hij deze Tour nog wel bewijzen. Het doel is bereikt: ik mag twee dagen door België rijden in de bollen”, aldus Van Avermaet.

“Wat dit betekent? Het was geen hoofddoel. Een rit winnen is, net als de gele trui, het mooiste. Maar als dat niet haalbaar is, dan moet je naar andere dingen kijken. Je passeert maar een keer in je leven de Muur in de Tour, dus heb ik er het hoogst haalbare uitgehaald”, concludeert hij. “Ik heb me daarna af laten zakken, want alle rust en recuperatie is welkom. Maandag is de eerste rit die ik in rood heb aangestipt.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 6 juli 2019 om 19:33

Nou, nou. Rust en recuperatie ? Wanneer heeft Greg zich voor het laatst ingespannen ? Kan het me niet herinneren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.