Greg Van Avermaet: “Klaar voor de klassiekers”
vrijdag 8 februari 2019 om 12:07

Greg Van Avermaet: “Klaar voor de klassiekers”

Greg Van Avermaet rijdt de Ronde van Valencia met een goed gevoel. De Belg heeft zin in het voorjaar en zegt er tegen Cyclingnews al klaar voor te zijn. “Het is een super lange winter geweest, aan het einde was ik gewoon aan het wachten tot het weer begon.”

Van Avermaet merkt dat de gang van zaken bij zijn nieuwe ploeg CCC een tikkeltje anders is. Toch blijft zijn wedstrijdprogramma hetzelfde, gefocust op de voorjaarsklassiekers, Tour en het WK. “Het was een goed programma in 2018 en in 2017. De komende jaren gaat het waarschijnlijk hetzelfde zijn.”

Op de Omloop Het Nieuwsblad verheugt Van Avermaet zich nu het meest. De 33-jarige renner won die wedstrijd in 2016 en 2017. “Sommige jongens richten zich op Strade Bianche, Tirreno-Adriatico of Milaan-San Remo, maar voor mij begint alles bij Het Nieuwsblad.” Op dit moment is de winnaar van Parijs-Roubaix 2017 prima op orde, zegt hij zelf. “Ik ben precies waar ik wil zijn. Ik had deze winter bovendien geen grote problemen met de training.”

Tour dicht bij huis
De Tourstart in Brussel maakt Van Avermaet extra gemotiveerd voor deze wedstrijd. “Het is de eerste keer voor mij dat het zo dichtbij huis”, vertelt Van Avermaet, die in 2018 acht dagen de gele leiderstrui droeg. “Ik had een geweldige Tour. Sponsortechnisch is het de grootste wedstrijd van het jaar, dus het is een enorm doel”, meldt de leider in het klassement van de UCI Classics Series.

Geschikt WK-parcours voor Van Avermaet?
De wereldkampioenschappen wielrennen vinden dit jaar plaats in Yorkshire. Er wordt gefluisterd dat het parcours Van Avermaet wel eens goed zou kunnen liggen. “Het is misschien niet mijn laatste kans, maar ik word ook ouder”, zegt Van Avermaet gemotiveerd. “Dus als er een echt goed parcours voor mij is, moet ik daarvan profiteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.