Van Avermaet rijdt Luik-Bastenaken-Luik: “Goede kans met de nieuwe finish”

maandag 22 april 2019 om 17:35
Van Avermaet rijdt Luik-Bastenaken-Luik: “Goede kans met de nieuwe finish”

foto: Cor Vos (archief)

Greg Van Avermaet rijdt dan toch nog Luik-Bastenaken-Luik. De kopman van CCC twijfelde na afloop van de Amstel Gold Race over zijn deelname aan de heuvelklassieker in eigen land. “Ik was blij met mijn benen en conditie in de Gold Race, dus heb ik besloten om toch te starten zondag”, legt Van Avermaet uit.

Het wordt voor Van Avermaet zijn vijfde deelname aan La Doyenne. “Ik heb mijn vorm van de kasseienklassiekers behouden in de Ardennen. Met de nieuwe finish in gedachten, denk ik dat ik een goede kans maak op een mooie uitslag”, aldus de Belgische coureur. “Ik start zeker niet als favoriet, maar ben wel gemotiveerd om mijn best te doen en het voorjaar goed af te sluiten.”

Ploegleider Valerio Piva is blij dat zijn pupil goede benen had in de Gold Race. “Hij voelde zich ook niet moe, dus met een rustige week kan hij goed herstellen en goed starten aan Luik-Bastenaken-Luik. De nieuwe aankomst past Greg beter dan de vorige keren, het zal waarschijnlijk een meer open koers zijn dan normaal”, zegt Piva. Naast Van Avermaet rekent CCC op Alessandro De Marchi, die zevende werd in de Amstel Gold Race, en Serge Pauwels.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.