Greg Van Avermaet toont zich in Dwars door Vlaanderen: “Tevreden met top-10 in Ronde”
foto: AG2R Citroën Team
woensdag 30 maart 2022 om 19:31

Greg Van Avermaet toont zich in Dwars door Vlaanderen: “Tevreden met top-10 in Ronde”

Greg Van Avermaet deed in Dwars door Vlaanderen weer mee om de knikkers. De kopman van AG2R Citroën zat mee in een groepje met Tadej Pogačar dat ging sprinten om de negende plaats, ware het niet dat een lekke band hem terugsloeg. Uiteindelijk werd hij zestiende. “Ik werd vandaag niet slechter onderweg”, legt hij uit.

“Ik reed lek vooraan, vlak voor Nokereberg op de kasseistrook”, beschrijft de olympische kampioen van Rio de Janeiro. “Ik had vlak daarvoor in Oudenaarde al iets geraakt en dacht dat het plat zou zijn, maar ik reed dat niet. En op de eerste kasseien daarna meteen wel. Dat is wel spijtig.”

Van Avermaet kwam door de lekke band terecht in een derde groep. Een kleine vier minuten na winnaar Mathieu van der Poel werd hij uiteindelijk zestiende. “Het was niet slecht”, vindt hij. “Naarmate de wedstrijd vorderde verbeterde ik wel, maar de koers brak al open op 110 kilometer van de finish. Ik was ook mee in een groepje met Pogačar en verslechterde zeker niet.”

Dat geeft Van Avermaet vertrouwen richting de Ronde van Vlaanderen. “Ik denk dat het voor zondag wel misschien net iets beter zal zijn, omdat de Ronde mij net iets beter ligt”, kijkt hij vooruit. Een ambitie uitspreken doet hij ook. “Ik denk dat de top-10 correct zou zijn. Als ik dat kan rijden, zou ik al tevreden zijn. Misschien kan ik proberen voor iets meer, ik zal daarvoor mijn best doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.