Greg Van Avermaet: “Twijfels, maar ik verkeer al het hele jaar in goede vorm”

maandag 16 september 2019 om 09:55
Greg Van Avermaet: “Twijfels, maar ik verkeer al het hele jaar in goede vorm”

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet had een primeur te pakken met zijn tweede zege in de GP de Montréal. In het tienjarig bestaan van de koers deed niemand hem dat voor. Na zijn derde plek twee dagen eerder in Québec bevestigde de Belg zijn goede vorm in aanloop naar het WK in Yorkshire.

“Ik ben erg blij om hier te winnen. Het was een seizoen vol top 10-klasseringen en podiumplekken maar nooit was er een echt grote zege in een WorldTour-koers, dus ik ben superblij dat het nu dan toch gelukt is”, reageerde Van Avermaet na afloop van de Canadese wedstrijd. “Ik wist dat het erg close zou worden, maar uiteindelijk pakte het goed uit. Ik wist dat de finish me goed zou liggen en na een zware koers als deze heb ik nog altijd een goede sprint.”

De Belg was in het voorjaar al enkele keren dicht bij een grote zege zoals met zijn tweede plek in Omloop Het Nieuwsblad en de derde in de E3 BinckBank Classic, maar het bleef bij ereplaatsen. Ook in de Tour de France was hij een paar keer dicht bij ritsucces en in de Clásica San Sebastián eindigde hij tweede achter landgenoot Remco Evenepoel. “Als je telkens dicht bij de overwinning bent, kom je maar weinig tekort”, zei hij daarover.

Niet in paniek
“Ik raakte niet in paniek, maar je weet dat als je de kopman bent van de ploeg dat het altijd fijn is als je enkele mooie zeges kan boeken. Je begint weliswaar te twijfelen, maar ik verkeerde al het hele seizoen in een goede vorm. Eindelijk kon ik winnen en dit is belangrijk voor mezelf en voor het team. Ik voelde dat het eraan zat te komen, alleen moet je het dan nog altijd wel afmaken. Ik was al in goede vorm in Québec en uiteindelijk kwam hier in Montréal de zege.”

Volgens Van Avermaet zijn de twee wedstrijden in Canada vergelijkbaar met het WK wielrennen, waar hij over een kleine twee weken opnieuw hoopt te kunnen schitteren. Maar eerst gaat hij na zijn succes in Montréal even genieten. “Winnen gebeurt me immers niet vaak. Ik ben blij met de vorm en we gaan zien hoe het over twee weken gaat tijdens het WK. Ik denk dat het parcours me goed ligt. We gaan zien hoe de koers verloopt en welk plan we hebben met de Belgische ploeg.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

jan Rosschaert 16 september 2019 om 19:22

Wat een renner !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.