Greg Van Avermaet voor het eerst sinds zes jaar op hoogtestage

zaterdag 24 augustus 2019 om 10:32
Greg Van Avermaet voor het eerst sinds zes jaar op hoogtestage

foto: Cor Vos

Zoek niet naar Greg Van Avermaet in de Cyclassics Hamburg, die zondag wordt verreden. Op dit moment verblijft de Belgische klassiekerspecialist namelijk in Zwitserland, waar hij voor het eerst sinds lange tijd op hoogtestage is om zich voor te bereiden op het WK wielrennen.

In de Cyclassics Hamburg, die zondag wordt verreden, heeft CCC meerdere troeven om uit te spelen. Als de koers uitdraait op een massasprint, gokt de ploeg op spurter Jakub Mareczko. Maar als een ontsnapping vooruit blijft, moet Simon Geschke zorgen dat hij vooraan zit. De Duitser heeft volgens het team een goede vorm overgehouden aan de Tour de France en de Ronde van Polen.

In Hamburg staan wel de Belgen Gijs Van Hoecke en Guillaume Van Keirsbulck aan het vertrek, maar Greg Van Avermaet ontbreekt. De Olympische kampioen was weliswaar vier jaar geleden eens vijfde in de Noord-Duitse klassieker, maar verblijft momenteel in het Zwitserse Sankt Moritz voor een hoogtestage ter voorbereiding op de het Canadese tweeluik in Québec en Montréal en vooral de wereldkampioenschappen over vijf weken in Yorkshire.

De laatste keer dat hij op hoogtestage ging was zes jaar geleden, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. Daardoor lijkt de 34-jarige klassiekerspecialist niets aan het toeval over te laten in de strijd om zijn eerste regenboogtrui.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.