Greg Van Avermaet: “Voor mij is Van Aert topfavoriet voor Roubaix”
zaterdag 13 april 2019 om 08:15

Greg Van Avermaet: “Voor mij is Van Aert topfavoriet voor Roubaix”

Greg Van Avermaet ziet zichzelf niet als topfavoriet om dit jaar Parijs-Roubaix te winnen. De oud-winnaar van de Helleklassieker schuift zijn negen jaar jongere landgenoot Wout van Aert naar voren als de te kloppen man aanstaande zondag.

Van Avermaet beschouwt Van Aert als topfavoriet. “Hij is in conditie en deze kasseienkoers ligt hem beter dan de Ronde van Vlaanderen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “En dan zijn er nog Sagan en Naesen die een goede indruk nalaten. Zelf ben ik gezond nerveus. Ik voel dat ik het niveau haal waarmee ik kan winnen. Ik ben een van de favorieten, maar om toe te slaan, moet alles perfect lopen”, geeft hij aan.

De kopman van CCC hoopt wel dat de favorieten elkaar zondag meer het vuur aan de schenen leggen. “Ik hoop dat het scenario van de Ronde zich niet herhaalt en dat er nu wél wat mannen zijn die mee op kop willen rijden en meer initiatief willen nemen. Ik dat er meer afscheiding komt, want het was vorige week een rare Ronde.”

Zelf vertrouwt hij op zijn vorm. “Ik voel me echt goed. Met deze benen heb ik er nog veel te weinig uitgehaald. In de Omloop Het Nieuwsblad was ik de beste, in de E3 bij de beste drie”, kijkt hij terug. “Ik hoop dat ik zondag met een groepje van twee à drie man voor de zege sprint.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.