Greipel denkt niet aan gele trui: “Ik denk aan ritzeges”
foto: Sirotti
woensdag 4 juli 2018 om 11:17

Greipel denkt niet aan gele trui: “Ik denk aan ritzeges”

André Greipel staart zich niet blind op de gele trui in de Tour de France. Dat vertelt de sprintkopman van Lotto Soudal op de ploegsite. De 35-jarige Duitser wil gaan voor meerdere ritzeges. “Hoe sneller ik er een heb, hoe beter”, aldus Greipel.

Het seizoen van de Gorilla begon niet goed. Zo miste hij door een val in Milaan-San Remo de voorjaarsklassiekers. “Ik maakte een goede comeback, met ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerken en de Ronde van België. Recent won ik niet meer, maar de cijfers tonen aan dat ik in topconditie zal zijn in juli”, geeft Greipel aan.

“Er zullen veel sprintkansen zijn en we moeten klaar zijn voor elke kans”, zet de kopman zijn ploeg op scherp. “Te beginnen met de eerste dag. De gele trui staat die dag op het spel, maar ik denk niet aan geel.” Greipel zag vorig jaar een indrukwekkende reeks eindigen. Van 2011 tot en met 2016 wist hij ieder jaar minstens één Touretappe te winnen. In totaal staat hij nu op elf ritzeges.

De Buyst als sprintaantrekker
Jasper De Buyst is aangewezen als lead-out van Greipel. “Jasper heeft een oog voor positie kiezen en hij heeft de kracht om een goede lead-out uit de benen te schudden. Dankzij zijn pisteverleden heeft hij de vaardigheden om lange tijd een hoog tempo aan te houden. De Tour rijden zal een grote stap voorwaarts zijn voor hem en hij zal ongetwijfeld veel bijleren gedurende die drie weken”, aldus de Duitser. “De samenwerking met Jasper en Marcel Sieberg is tot nu toe al goed verlopen. Jens Keukeleire zal ons ook bijstaan in de sprints.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2018 11:43
Zal al heel blij mogen zijn als hij er toch 1 wint denk ik.
4 juli 2018 11:44
Voor Greipel vrees ik dat zijn tijd als topsprinter geweest is. De nieuwe garde heeft hem ingehaald. Maar wellicht weet hij er toch nog een of meerdere ritten uit te slepen, zou me wel verbazen iig!
4 juli 2018 11:46
de Buyst voor het eerst in de tour? zal Greipel weer schelden zeg
4 juli 2018 12:47
Greipel ook wel mede favoriet voor de kasseienrit, veel specialisten moeten bij hun kopman blijven.
4 juli 2018 13:35
@zipp
Voor mij is Greipel geen favoriet voor de kasseienrit; Sagan en Degenkolb kwamen er al beter voor de dag dan Greipel, en zij zullen wel een vrijgeleide krijgen. En zo zullen er meerdere renners die in die misschien moeilijk te controleren kasseienrit een redelijke kans maken, een kans die groter is dan in een sprintetappe
4 juli 2018 14:22
“Hoe sneller ik er een heb, hoe beter”

Dan denk je dus wel aan geel.
4 juli 2018 14:30
Greipel kan ook gewoon mee met de kasseitjes.
Ik heb al vaker gehoord dat greipel laat lopen als ie niet kan winnen. Maar waar is dat op gebaseerd? Kan iemand mij dat uitleggen? ik vind het wel meevallen. Hij heeft een prima trein volgens mij en de pure snelheid. ik zie m vaker meedoen dan kittel en redelijke kans op n etappezege.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.