Greipel en Sieberg twee jaar langer bij Lotto Soudal
Foto: Sirotti
maandag 23 mei 2016 om 15:09

Greipel en Sieberg twee jaar langer bij Lotto Soudal

André Greipel en Marcel Sieberg zijn ook de komende twee seizoenen in het shirt van Lotto Soudal te bewonderen. De Duitse boezemvrienden hebben hun contract met de Belgische formatie verlengd. De twee maken al sinds 2011 deel uit van de ploeg.

Ploegbaas Marc Sergeant is blij Greipel te kunnen behouden. “Als je ziet wat André de afgelopen jaren voor onze ploeg gepresteerd heeft, ook de afgelopen twaalf maanden en recent in de Giro, dan is de enige conclusie dat hij nog steeds een absolute topper is”, verklaart hij in een persbericht. “Na een moeilijke periode vecht hij steeds terug, zowel bij verlies als winst gedraagt hij zich als een grote meneer en het respect dat hij geniet bij ploegmaats en stafleden is ongelofelijk.”

De contractverlenging was voor Greipel een makkelijk besluit. “Op dit moment kan ik me niet inbeelden voor een ander team te rijden.” Belangrijk is ook voor hem dat Sieberg blijft. “Sibi en ik zijn onafscheidelijk. Het is duidelijk dat wij samen willen blijven rijden. Hij is bovendien een zeer belangrijke pion binnen deze ploeg. De komende jaren wil ik een van de beste sprinters ter wereld blijven en zo overwinningen behalen voor Lotto Soudal.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
23 mei 2016 15:20
Greipel gaat straks in z'n laatste contractjaar vermoedelijk niet meer tot de top behoren. Wel zie ik dan nog een rol voor hem weggelegd in het voorjaar, dus goede deal voor L.Soudal.
23 mei 2016 15:31
Mooi dat de gorilla nog blijft, een van mijn favoriete sprinters. Wel grappig dat hij wordt omschreven als een "grote meneer" ik ga ervanuit dat het de belgische term is voor gentleman/nette vent, voor mij is "grote meneer" meestal een wat arroganter persoontje :P
23 mei 2016 16:31
Twee jaar, toe maar. Maar hij maakt het steeds waar, dus waarom niet?
Een hele lange carrière als sprinter, dat is echt knap!
23 mei 2016 17:34
Ze mogen bij Lotto in de handen dichtknijpen met zo'n trouwe kopman.

@sepiroth

Een grote meneer is gewoon een benaming voor een topper. Het zegt niks over karakter.
23 mei 2016 17:50
@janjanssen
Een grote meneer zegt net alles over het karakter en heeft niets met zijn kwaliteiten te maken...
23 mei 2016 18:04
Volgens mij wordt Ronaldo bij real ook als grote meneer gezien en dat heeft niks met zijn karakter te maken.

Maar het zal wel zo zijn dat er meerdere interpretaties van het woord.
23 mei 2016 18:10
Het verschil tussen denotatie en connotatie(-s)...
23 mei 2016 20:48
Wat mij betreft mag hij er zelfs daarna nog enkele jaren bij doen! Greipel staat er elke keer weer en stelt zelden of nooit teleur. Hij is een man die leeft voor z'n vak!
24 mei 2016 02:21
Geweldige renner en een aangenaam persoon. Ook een van de redenen dat ik Lotto Soudal mijn sympathie heeft naast het opleiden en brengen van goede jonge renners. Debusschere kan nu in ieder geval nog 2 jaar veel leren van hem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.