Greipel hint op einde carrière: “Misschien ben ik te oud geworden”

donderdag 11 april 2019 om 10:36
Greipel hint op einde carrière: “Misschien ben ik te oud geworden”

André Greipel (36) zit niet lekker in zijn vel. De Duitse sprinter rijdt bij Arkéa-Samsic niet meer in de schijnwerpers en met zijn vorm is het ook niet al te goed. Hij vraagt zich af of hij moet stoppen. “Ik weet niet wat er is”, aldus Greipel tegen Het Laatste Nieuws. “Mijn instinct als sprinter is weg.”

In de Scheldeprijs (“Op het eind heb ik werkelijk alles verkeerd gedaan”) kwam Greipel er niet aan te pas, hij finishte als 21ste. “Ik voel me gewoon niet klaar meer om te vechten voor de goede posities. Fysiek ben ik in orde. Als ik sprint op training duw ik nog altijd dezelfde vermogens als in mijn beste tijd”, verklaart de Gorilla. “Misschien ben ik te oud geworden. Dat kan het zijn, hè? Ik zoek redenen waarom het niet meer lukt. Ik heb een klik nodig en die komt er gewoon niet.”

‘Moet ik doorgaan, ja of nee?’
Begin dit seizoen leek Greipel nog goed te beginnen met een ritzege in La Tropicale Amissa Bongo in Gabon, maar daarna stokte het. Dit weekend rijdt hij Parijs-Roubaix, maar met een goed gevoel trekt hij niet naar Noord-Frankrijk. “Zondag alvast niet. Dat is geen koers voor sprinters. Ik ben realistisch en ik moet eerlijk zijn met mezelf. Soms is het moment daar om te beslissen. Moet ik nog doorgaan, ja of nee?”

Dat alle druk bij Arkéa-Samsic op zijn schouders rust (en op die van de geblesseerde Warren Barguil), valt Greipel zwaar. Hij vergelijkt het met zijn afgelopen periode bij Lotto Soudal. “Ik ben niet meer de leider van een sterk team. Het helpt als je vertrouwen kunt hebben in je ploegmaats, dat je weet wat ze aan het doen zijn”, vertelt Greipel.

Dit artikel delen:

1 Reactie

williams 11 april 2019 om 11:04

“Het seizoen leek goed te beginnen” Daar in Gabon was al een teken aan de wand, van de 7 sprints heeft hij er 1 kunnen winnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair