Greipel na eerste zege voor Arkéa-Samsic: “Een opluchting”

zondag 27 januari 2019 om 09:06
Greipel na eerste zege voor Arkéa-Samsic: “Een opluchting”

foto: Cor Vos

André Greipel verzamelde in La Tropicale Amissa Bongo de ene na de andere ereplaats: derde, tweede, vijfde, vierde én zesde. In de voorlaatste etappe was het dan tóch raak voor de 36-jarige Duitser, die zijn eerste zege boekte voor zijn nieuwe werkgever Arkéa-Samsic. “Het voelt als een opluchting”, zo vertelde Greipel na de finish. .

“De ploeg heeft opnieuw fantastisch gereden”, is de sprinter lovend over zijn teamgenoten. “We raakten niet in paniek toen er in de finale enkele renners voorop reden. Ik begon mijn sprint van ver, maar dit keer lukte het! Ik ben vooral blij voor de ploeg, die me altijd is blijven steunen.”

Keerpunt 
“Ik ben echt opgelucht: de eerste zege van het jaar is binnen. En onderschat de tegenstand hier niet met renners als Bonifazio en Pelucchi, die goed in vorm zijn”, aldus Greipel. Zijn ploegleider Sébastien Hinault beschouwt Greipel’s zege als een keerpunt. “Dit is belangrijk voor de rest van het seizoen”, aldus de oud-renner.

“We bleven deze ronde positief, ondanks de eerdere sprintnederlagen. André was enorm ontgoocheld na de etappe van vrijdag, maar hij wist zich weer op te laden. Ik zie ook duidelijk dat de groep naar elkaar toegroeit”, aldus Hinault.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.