Greipel wint Trofeo Magaluf-Palmanova
donderdag 11 februari 2010 om 17:02

Greipel wint Trofeo Magaluf-Palmanova

De Trofeo Magaluf-Palmanova, het vijfde en laatste criterium dat meetelt voor de Challenge de Mallorca, is gewonnen door André Greipel (Team HTC-Columbia). De Duitser was na een vrij lastige etappe de snelste in een massasprint. Koldo Fernández (Euskaltel) sprintte naar plaats twee, Manuel Cardoso (Footon-Servetto) werd derde.

De etappe, die één beklimming van de derde categorie en vier beklimmingen van tweede categorie omvatte, was lange tijd een maat voor niets. Enkel Footon-Servetto was erg actief en probeerde herhaaldelijk een aanval op poten te zetten met onder andere Ermanno Capelli en Matthias Brändle. Het peloton liet echter nooit echt begaan.

In de slotfase koos een groepje van vier het hazenpad: de Belg Maxime Monfort (Columbia) en de Spanjaarden Joan Horrach (Katusha), Luis León Sánchez (Caisse d’Epargne) en Daniel Moreno (Omega Pharma-Lotto) gooiden op de slotklim alle kaarten op tafel, maar ook zij konden het niet uitzingen tot aan de streep.

Op vier kilometer van het einde kwam alles weer samen en was een massasprint onvermijdelijk. Daarin boekte Greipel zijn vijfde succes van het jaar, na winst in drie etappezeges en in het eindklassement van de Tour Down Under, door Fernández en Cardoso achter zich te houden.

“Ik had niet verwacht hier te winnen”, zei Greipel na de etappe. “Ik was van plan zo lang mogelijk te volgen op de stroken bergop, maar uiteindelijk zat ik nog heel wat frisser dan ik voor mogelijk had gehouden. Het is dankzij mijn ploeg, die de wedstrijd de laatste 40 kilometer perfect onder controle heeft gehouden, dat ik kon sprinten voor de zege.”

Trofeo Magaluf-Palmanova (158,5 km – 1.1)
1. André Greipel (Dui/Team HTC-Columbia) 4u13m17s
2. Koldo Fernández (Spa/Euskaltel-Euskadi) z.t.
3. Manuel Cardoso (Por/Footon-Servetto)
4. José Joaquin Rojas (Spa/Caisse d’Epargne)
5. Jens Keukeleire (Bel/Cofidis)
6. Fabian Wegmann (Dui/Team Milram)
7. Jonas Aaen Jørgensen (Den/Saxo Bank)
8. Andreas Schillinger (Dui/Team NetApp)
9. Rubén Pérez (Spa/Euskaltel-Euskadi)
10. Eduard Vorganov (Rus/Katusha)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.