Gretig Quick-Step Floors met Fernando Gaviria naar Californië
foto: Sirotti
woensdag 9 mei 2018 om 15:27

Gretig Quick-Step Floors met Fernando Gaviria naar Californië

Fernando Gaviria maakt zondag in de Tour of California zijn koersdebuut in de Verenigde Staten. De 23-jarige Colombiaan is er de kopman van Quick-Step Floors. De afgelopen jaren legde de Amerikaanse WorldTour-wedstrijd de ploeg geen windeieren, want Julian Alaphilippe won in 2016 het eindklassement. Ook werden er al elf ritzeges geboekt.

Quick-Step Floors wil volgende week opnieuw een belangrijke rol spelen in de rittenkoers. “De Tour of California is één van de beste koersen van het seizoen. Hier hebben we ons altijd goed gevoeld en kenden we veel mooie momenten”, aldus ploegleider Brian Holm. “Het parcours leidt ons langs veel bekende plekken, het wordt een moeilijke koers met veel uitdagingen. Onze jonge ploeg is er klaar voor en we zijn dan ook vol vertrouwen dat we opnieuw enkele goede resultaten kunnen neerzetten.”

Gaviria won dit seizoen al een etappe in de Vuelta a San Juan en was drie keer de sterkste in de Colombia Oro y Paz. Hij zal worden ondersteund door de neoprofs Kasper Asgreen, Alvaro Hodeg en Jhonatan Narvaez. Laurens De Plus, Iljo Keisse en Maximiliano Richeze vervolledigen de formatie.

Selectie Quick-Step Floors voor de Tour of California
flag-co Fernando Gaviria
flag-dk Kasper Asgreen
flag-co Alvaro Hodeg
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-be Laurens De Plus
flag-be Iljo Keisse
flag-ar Maximiliano Richeze

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
9 mei 2018 15:42
Hopen dat De Plus al mee kan doen voor de winst! Nouja op verre achterstand van Bernal dan natuurlijk.
9 mei 2018 15:59
De Plus of Narvaez?
9 mei 2018 15:59
Lijkt wel een jeugdteam, twee 21-jarigen, een 22-jarige en twee 23-jarigen...
Anderzijds straalt het team toch al autoriteit uit...
9 mei 2018 16:26
Quote:
Anderzijds straalt het team toch al autoriteit uit…

Welke is dat dan?? Gaviria is de enige met een beetje aanzien, maar maakt zichzelf vaak genoeg belachelijk met z'n geklungel in de sprints.
9 mei 2018 16:31
Gaviria is niet bang om fouten te maken , wat hem zeker siert. Hij maakt juist zijn tegenstand belachelijk in sommige wedstrijden. Prachtige sprinter, go Fernando ! Top dat De Plus helemaal terug is, nu nog Vakoc.
10 mei 2018 02:30
Hodeg won ook al twee massaspurten toch.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.