Groenewegen begint 2016 met vertrouwen: “Valencia is geslaagd”
Foto: LottoNL-Jumbo
maandag 8 februari 2016 om 08:48

Groenewegen begint 2016 met vertrouwen: “Valencia is geslaagd”

Een ritzege en een tweede plaats. Een goed debuut voor Dylan Groenewegen in dienst van LottoNL-Jumbo, zo zegt hij zelf na afloop.  “Als ploeg hebben we goed gereden. Valencia is geslaagd, op naar de volgende koers”, aldus de sprinter op de ploegsite.

Groenewegen wist direct de eerste etappe die uitdraaide op een massasprint te winnen, Nacer Bouhanni had het nakijken. De slotrit, met de finish in de straten van Valencia, eindigde net niet in een groepsspurt; Stijn Vandenbergh bleef het peloton nipt voor. De Amsterdammer sprintte naar een tweede plaats, nadat hij eerder die rit was gevallen.

Groenewegen geïsoleerd
“We kenden tegenslag in de afdaling van de Alto Oronet”, vertelt ploegleider Merijn Zeeman. “Vijf renners van onze ploeg schoven onderuit, waaronder Paul Martens en Tom Leezer. Dylan had niets aan zijn fiets en kon snel verder, maar de rest stond stil. Hij kon nog aansluiten bij de eerste groep, maar zat geïsoleerd. De andere jongens konden nooit meer terugkeren. Dan is het extra zuur als je tweede wordt.”

Cofidis vraagt om hulp bij Groenewegen
In Valencia wisten twee renners te ontsnappen, maar het Cofidis van Bouhanni redde het niet alleen. “Cofidis vroeg om mee te helpen, maar mijn jongens lagen allemaal op de grond”, legt de 22-jarige coureur uit. Hij zat helemaal alleen in het peloton. “Ik heb toen mijn eigen koers gereden.”

“Het is jammer dat ik niemand mee had, misschien was het dan anders gelopen. Maar sterk van Stijn dat hij vooruit bleef. Bouhanni probeerde me nog vast te zetten, maar dat lukte niet. Ik kwam er gemakkelijk voorbij en won de pelotonsprint.” Achter Groenewegen werd Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) nog derde. De eindwinst in Valencia ging naar Wout Poels (Sky).

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
8 februari 2016 10:31
Wat zijn de kansen voor Groenewegen in de Volta ao Algarve. Hij krijgt o.a. Steven Lammertink mee voor de ondersteuning.
8 februari 2016 10:47
Oké blij dat ik eerder de afwezigheid van Lotto die etappe niet bekritiseerd heb, ze waren gevallen. Verklaard alles.
8 februari 2016 11:07
@Kelderfan dit wordt een mooie puzzel, Gesink rijdt er en die krijgt Roglic en Battaglin mee, daarnaast zijn er nog hardrijders Campenaerts en Lammertink en ook nog Sep Vanmarcke. Misschien dat er nog een leadout mee kan, misschien Van Winden of Leezer. Het zal balanceren worden. Er is een tijdrit, 2 aankomsten berg/heuvel op en ook nog 2 kansen voor de sprinters. Er liggen in ieder geval genoeg mogelijkheden voor de ploeg. In ieder geval hebben we gezien dat Dylan heel goed in staat is zichzelf te redden, dat is in Valencia wel duidelijk geworden. Dylan mag zich nu gaan meten met Greipel, kijken of hij ook bij hem in de buurt kan blijven.
8 februari 2016 11:09
Vroeg me inderdaad al af waar ze waren. Groenewegen lijkt nu al zijn waarde te bewijzen. In een koers waar de echte sprinterstop ontbreekt, kan hij meespelen om de winst.
8 februari 2016 11:24
@rahmins, dank je voor je update over Algarve. Ik ben heel benieuwd hoe Groenewegen het daar gaat doen. Het zou leuk zijn om 'm de komende periode wat vaker in de kleine ronde's aan het werk te zien gaan.

En misschien krijgen we in Algarve ook al een inzicht in hoe Gesink de winter is doorgekomen.
8 februari 2016 11:25
Zie nu alleen dat Battaglin ook op de startlijst van de Ruta del Sol staat, dus nog even afwachten waar hij werkelijk gaat rijden.
8 februari 2016 11:52
Volgens mij gaat Battaglin de Ruta rijden; ook de organisatie heeft Battaglin gemeld met Kelderman, Kruijswijk, Keizer, Lindeman, Martens en Tjallingii. Het lijkt erop, dat Bennett als ondersteuning meegaat met Gesink. Dan wordt 't waarschijnlijk Gesink, Roglic, Bennett, Campenaerts, Lammertink, Groenewegen, Vanmarcke en {Vermeulen of Bouwman}.
Wat betreft Lammertink las ik, dat hij verder kon, omdat zijn fiets niet was beschadigd.
8 februari 2016 15:14
Bouhanni met zn miljoen per jaar. hahaha
Toppertje die Dylan.
9 februari 2016 01:29
Gewoon een erg goed begin van deze jonge gast en een extra stukje druk op Holfland & the train..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.